Haberler

Osman Durmuş: "Sağlık Bakanı Psikolojik Destek Almalı"

Eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Osman Durmuş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Kendisi Hakkında Söylediklerinin Gerçekleri Yansıtmadığını Belirterek, "Sağlık Bakanının Derhal Bir Psikiyatra Muayene Olması Gerekiyor" Dedi.

Eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Osman Durmuş, "Sağlık Bakanının derhal bir psikiyatra muayene olması gerekiyor" dedi.

Osman Durmuş yaptığı açıklamada, Erzurum Olur ilçesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın gezisi sırasında ayağa kalkmayan üç gencin, korumalar tarafından uyarıldığını ve bir gencin söylediklerinden dolayı Akdağ'ın, "bana vatan haini mi diyorsun vatan haini anandır, babandır, sensin" diyerek üzerine yürüdüğünü ve "atın bu herifi içeri" dediğini bunun üzerine de gencin nezarete atıldığını duyduğunu belirtti.

Bu olayın kahramanının Kırıkkaleli bir üniversite öğrencisi olduğunu basından öğrendiğini kaydeden Durmuş, şöyle dedi:

"Bugün basına yansıyan haberlere göre, bakanın bu olayı bir senaryo ile süslediğini müşahede etmiş bulunmaktayım. Bakanın ifadelerine göre, 'Kırıkkale'den gelmiş bir gencimiz, Olur'da bana karşı ağır bir hakarette bulundu. Unutmayalım ki MHP'nin eski Sağlık Bakanı da Kırıkkaleli. Bu kadar büyük bir tesadüf olur mu? Hem böyle ahlaksızca bir hakareti yaptırdılar, şimdi de arkasında duruyorlar. Madem bu hakareti yaptırdın, bari sakla. Biz bu durumu hiç gündeme getirmedik ve konuşmadık. İnsanın azıcık yüzü kızarır. Ancak bunlar daha sonra bu olayı kendilerinin yandaşı olan gazetelere manşet yaptırdı. Neymiş 'Sağlık Bakanı Erzurum'da bir genci elini sıkmadı diye tutuklatmış' Buna gülerler. Bir Cumhuriyet Savcısı, bir kimse bir kimsenin elini sıkmadı diye içeri atar mı? Şimdi hem böyle bir hatayı yapacaksın, ondan sonra da haklıymış gibi hareket edeceksin. Böyle şey olmaz...'

Şimdi bu sözleri dinleyince böyle bir adamın bir hekim ve siyasetçi hele hele sağlık bakanı olabilmesi akla ziyandır."

Durmuş, Sağlık Bakanı Akdağ'ın derhal bir psikiyatra muayene olması gerektiğini savunarak şöyle devam etti:

"Bu paranoyak hezeyanlar yeni ortaya çıkmışsa, kaybetmenin verdiği telaştan olsa gerektir. Ancak bunlar yeni değil. Hatırlayın bakan göreve yeni geldiğinde telefonlarıma böcek koymuşlar, beni dinliyorlar demişti. Daha sonra da bunların bozuk bir kısım elektronik parçalar olduğunu iddia etti. Ancak işin gerçeği şuydu. Sayın Akdağ, odacılarını ve çaycılarını dinletmek üzere böcek koydurtmuştu. Bunları da odacılar yakalayınca odacıları değiştirdi ve böyle bir savunma yaptı. Görevi devraldığı gün de bakanlığın bütün anahtar ve kilitlerini değiştirtmişti. Ben görev yaptığım 42 ay süresince bakanlık odalarının kilitlendiğini veya anahtarının olduğunu bilmem. Çünkü devletin bürokratları, iç hizmet elemanları bu işleri yapar. Allah acil şifalar versin. Psikolojisi ve duygusal hayatı karma karışık olan bir bakanın, bu kadar gülünç duruma düşmesi doğrusu beni de şaşırtmıştır."

Durmuş, Bakan Akdağ hakkında dava açacağını da belirterek, "Bu hakaretten maddi bir tazminat kazanılırsa, onu da Kırıkkale Sakatlar Derneği'ne bağışlayacağım" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title