Haberler

Oslo: Norveç Vatandaşlığına Geçmek Zorlaştı

Norveç'te Çıkarılan Yeni Yasayla Vatandaşlığa Geçiş Zorlaştı. Vatandaşlık İçin Müracaat Edenlerin Yaş Sınırı 18'den 12'ye Düşürülürken, 18 Altında Vatandaşlık İçin Müracaat Edenlerin Anne ve Babalarının İzni Gerekiyor.

Norveç'te çıkarılan yeni yasayla vatandaşlığa geçiş zorlaştı. Vatandaşlık için müracaat edenlerin yaş sınırı 18'den 12'ye düşürülürken, 18 altında vatandaşlık için müracaat edenlerin anne ve babalarının izni gerekiyor.

Norveç'te çıkarılan yeni yasayla vatandaşlığa geçiş zorlaştırılırken, çifte vatandaşlık izni de kaldırıldı. Artık Norveç vatandaşı olabilmek için kendi vatandaşlığınızdan çıkmanız gerekiyor. Şayet söz konusu şahsın kendi vatandaşlığından çıkmadığı anlaşılırsa, Norveç vatandaşlığı geri alınıyor. Daha önce Norveç'te toplam 7 yıl ikamet etmek vatandaşlığa geçmek için yeterliyken, şimdi ülkede son 10 yıl içersinde 7 yıl ikamet şartı getirildi.

Eski yasada Norveç'te dünyaya gelen çocukların vatandaş olabilmesi için yabancı asıllı olan anne ve babanın Norveçli biriyle evli olması gerekmezken şimdi ise, anne ve babanın Norveç vatandaşıyla evli olması şartı aranıyor. Ancak bu şart yerine getirildiği zaman yeni doğan çocuk Norveç vatandaşı olabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title