Haberler

Oskanyan: "Türkiye ile Normal İlişkiler Kurmak Görevim"

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, "İleriye Bakma ve Türkiye ile Normal İlişkiler Kurmaya Çalışmanın", Dışişleri Bakanı Olarak Görevi Olduğunu Söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, "ileriye bakma ve Türkiye ile normal ilişkiler kurmaya çalışmanın", dışişleri bakanı olarak görevi olduğunu söyledi.

İsviçre'de yayımlanan NZZ sam Sonntag gazetesine demeç veren Oskanyan, sözde Ermeni soykırımına değinirken, "Olayların şimdiye kadar kınanmaması ve kabul edilmemesi aslında soykırımın uzamasıdır. Bununla birlikte dışişleri bakanı olarak ileriye bakmak ve Türkiye ile normal ilişkiler kurmaya çalışmak görevimdir" dedi.

Türk hükümetinin tarihçilerden oluşan ortak bir komisyon kurulmasına ilişkin önerisine karşı çıkan Oskanyan, bundan önce Türkiye'nin Ermenistan ile sınırını açması ve "soykırım" kelimesini kullanması gerektiğini söyledi.Oskanyan, "Devlet Başkanımız (Robert Koçaryan) Başbakan (Recep Tayyip) Erdoğan'a sınırlar açıldığında ve ikili ilişkiler kurulduğunda Ermenistan'ın konuşmaya hazır olduğunu söyledi. Bu olduğunda hükümetler arası bir komisyon meseleyi ele alabilir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title