Haberler

Oscar Ödüllü Hollanda Filmleri Akbank Sanat'ta

Güncelleme:

Akbank Sanat, Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. Yılı etkinlikleri kapsamında Eye Film Institute işbirliği ile Mayıs ayı boyunca Oscar ödüllü veya Oscar adaylığına layık görülmüş Hollanda sinemasından örnekleri izleyici ile buluşturacak.

Etkinlik kapsamında; 12 Mayıs 2012, Cumartesi günü 1998 En İyi Yabancı Film ödüllü, bir baba ile oğulun acımasız ve karmaşık ilişkisini konu edinen Karakter filmi sergilenecek. Yirmili yılların sonunda Rotterdam'da genç bir avukat adayı olan Jacob Katadreuffe'in yargıç babası Dreverhaven'a karşı verdiği zorlu mücadeleyi konu edinen filmde, Joba ve Dreverhaven gayrimeşru çocuğu olan Jacop Dreverhaven'in ölü bulunması sonucunda şüpheli olarak tutuklanır. Jacop çocukluğuna doğru yaptığı bir yolculuk ve iç hesaplaşmanın sonucunda babasıyla olan karmaşık ilişkisinde zorlukla da olsa bir çıkış yolu bulur.

Akbank Sanat Sinema Kuşağı'nda ayrıca Oscar'a aday gösterilen, mizahi öğeleriyle dikkat çeken Paula van Der Oest imzalı 2001 yapımı Zus&Zo 26 Mayıs 2012 Cumartesi; Marleen Gorris'in gözüyle güçlü bir feminist bakışın ürünü olan ve 1995 yılında Yabancı Dilde En İyi Film ödülü alan Antonia'nın Yazgısı ve Naziler tarafından işgal edilmiş Hollanda'da 'çocuk' cesaretiyle direnen Michiel'in öyküsünü anlatan Martin Koolhoven imzalı 2008 yapımı Savaş Zamanında Kış (Winter in Wartime) 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü sinema tuttkunlarıyla buluşacak.

ETKİNLİK: AKBANK SANAT SİNEMA KUŞAĞI – "OSCAR ÖDÜLLÜ ve OSCAR'A ADAY OLMUŞ HOLLANDA FİLMLERİ"

Yer: Akbank Sanat

Program:

• 12 Mayıs 2012 Cumartesi - Karakter saat: 14.00

• 26 Mayıs 2012 Cumartesi - Zus& Zo saat: 12.00

• 26 Mayıs 2012 Cumartesi - Antonia'nın Yazgısı (Antonia) saat:14.30

• 26 Mayıs 2012 Cumartesi -Savaş Zamanında Kış (Oorglogswinter) saat: 17.00

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Hollanda Türkiye Akbank Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title