Haberler

Osaka: Filenin Sultanları Dünya 10.'su Oldu

Japonya'da Yapılan 2006 Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, 9.'luk ve 10.'luk Klasman Maçında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Milli Takımı'na Yenildi.

Japonya'da yapılan 2006 Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, 9.'luk ve 10.'luk klasman maçında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Milli Takımı'na yenildi.

Filenin Sultanları, Japonya'daki Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nı Dünya 10.'su olarak tamamladı. Almanya'yı yenerek Dünya 9.'luğu için ABD'yle mücadele etmeye hak kazanan bayan milliler rakibine 25-22, 23-25, 25-17 ve 25-16'lık setlerle 3-1 yenildi ve turnuvayı 10. olarak tamamladı. Toplam 1 saat, 28 dakika süren mücadelede rakibiyle başa baş oynadığı ilk seti 25-22 kaybeden Filenin Sultanları, oldukça çekişmeli geçen ikinci sette ise rakibine 23-25 üstünlük kurarak oyunda dengeyi sağladı. Ancak bu setten sonra ABD karşısında etkili olamayan Filenin Sultanları basit top kayıplarına savunmadaki etkisiz oyununu da ekleyince, üçüncü set 25-17, dördüncü set ise 25-16 ABD'nin üstünlüğüyle geçildi ve Amerikalı bayanlar Dünya 9.'su olarak turnuvayı tamamladı. İlk kez mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda Dünya 10.'luğuna uzanan Türkiye'de ABD karşısında, turnuvanın en fazla konuşulan isimlerinden Neslihan Demir, yine takımın en etkili ismi oldu. ABD karşısında 23 sayıyla oynanan Neslihan Demir, sayı şampiyonluğunda da büyük bir fırsat yakaladı. Neslihan'ın dışında Filenin Sultanları'nda Natalia Hanikoğlu 9 sayıyla mücadeleyi tamamlarken, Aysun Özbek ve Eda Erdem ise 8'er sayıyla oynadılar.

Maçın ardından Filenin Sultanları'nda bazı oyuncuların göz yaşlarını tutamadıkları gözlenirken, milli takım kaptanı olan ve aynı zaman takımın en tecrübeli ismi Özlem Özçelik ise, milli takım kariyerini noktaladığını açıkladı. Özlem, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Herkese, bizlere gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Turnuvayı Dünyanın en iyi 10 takımı arasında tamamladık. Bu büyük bir başarı. ABD maçı benim son milli karşılaşmamdı. Bundan sonra milli takımlarda devam etmeyeceğim" dedi.

Milli takımın yıldızı Neslihan Demir ise, salon içerisinde maçın bitiş düdüğüyle birlikte göz yaşlarını tutamazken, "İlk kez katıldığımız Dünya Şampiyonası bizim için büyük bir tecrübe oldu. Turnuvayı bana göre iyi bir sonuçla tamamladı. Takım arkadaşlarıma, aileme, eşime ve bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2006 Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda altın madalya ise, Brezilya'yı 15-25, 25-23, 25-18, 20-25 ve 15-13'lük setlerle 3-2 yenen Rusya'nın oldu. Brezilya, dünya ikincisi olarak turnuvayı tamamlarken, İtalya'yı 22-25, 22-25 ve 21-25'lik setlerle 3-0 yenen Sırbistan Karadağ ise bronz madalyanın sahibi oldu. İtalya ise dünya dördüncülüğüyle yetindi.

A Milli Takımın yıldızlarından Neslihan Darnel Demir, 190 smaç, 21 blok ve 14'te servis sayısıyla toplamda 225 sayıya ulaşarak turnuvanın en skorer ismi oldu. Neslihan'ın çekiştiği Tacik asıllı Alman voleybolcu Angelina Grün ise, 220 sayıda kalarak ikinci oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title