Haberler

Osaka: Filenin Sultanları Almanya'yı Devirdi

Japonya'da Devam Eden 2006 Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, Klasman Maçlarında Güçlü Rakibi Almanya'yı Toplam 1 Saat 37 Dakika Süren Bir Karşılaşmanın Ardından Yenmeyi Başardı.

Japonya'da devam eden 2006 Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, klasman maçlarında güçlü rakibi Almanya'yı toplam 1 saat 37 dakika süren bir karşılaşmanın ardından yenmeyi başardı.

Filenin Sultanları, Japonya'daki Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Almanya'yı 23-25, 25-16, 25-20 ve 27-25'lik setlerle 3-1 yenerek 9.'luk maçı oynamaya hak kazandı. Almanya karşısında ilk sette iyi oynamasına rağmen setin sonlarında Neslihan Demir'in arka arkaya yaptığı hatalarla rakibine ilk seti hediye eden Türkiye 1-0 geride olmasına rağmen, ikinci setten itibaren toparlanmaya başladı ve rakibini devirdi. İkinci sete muhteşem başlayan Filenin Sultanları, güçlü rakibine adeta sayı göstermezken, uzun süre 2 kat farkla götürdüğü bu seti 25-16 kazanarak oyunda dengeyi sağladı. Üçüncü sette de rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan bayan milliler, oldukça çekişmeli geçen bu sette de rakibini 25-20 yendi ve 2-1 öne geçti. Türkiye karşısında maçın dördüncü setinde oyunda denge kurmak isteyen Almanya varını yoğunu ortaya koyarken, dördüncü sette müthiş bir çekişmeye ve mücadeleye sahne oldu. Her iki takım da başa baş skor üretirken, maçın dönüm noktalarından birisi bu sette,Türkiye'nin 11-7 geriden gelip oyuna ortak olması oldu. Türkiye'ye ilk maç sayısı şansını vermeyen Almanya ikincisinde ise, rakibine teslim oldu ve, Filenin Sultanları maçtan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Türkiye'de turnuvanın başından beri gösterdiği başarımla tüm dikkatleri üzerine çeken Neslihan Demir, Almanya karşısında da takımının galibiyetinde başrol oynadı. Sayı krallığında ikinci sırada bulunan Neslihan Darnel Demir, Almanya karşısında da 28 sayı atarak yine maça damgasını vurdu. Maç boyunca kritik sayılara imzasını atan Aysun Özbek ise 17 sayı kaydederken, Natalia Hanikoğlu ve Esra Gümüş ise 12'şer sayı ürettiler. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Seda Tokatlıoğlu ise, maçın son bölümlerinde süre alırken, çok önemli bir blok yaparak galibiyette pay sahibi oldu. Almanya'da ise Angelina Grün'ün 28 sayılık başarımı takımının mağlubiyetini engellemeye yetmedi.

Filenin Sultanları Perşembe günü (yarın), TSİ 08.00'de Osaka'da Dünya 9.'luğu için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Bayan Voleybol Takımı'yla mücadele edecek. ABD ise, 9.'luk maçı oynamak için karşılaştığı rakibi Tayvan'ı 15-25, 20-25 ve 21-25'lik setlerle 3-0 yenmeyi başardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title