Haberler

Oryantiring Müsabakası Sona Erdi

Güncelleme:

Gaziantep büyükşehir belediyesi, gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu'nun 89.yıl dönümünde, 25 aralık kurtuluş etkinlikleri kapsamında "oryantiring müsabakası" düzenledi.

Gaziantep Savunması kahramanlarından Karayılan Anısına düzenlenen ve Kale çevresinde gerçekleşen "Oryantiring Müsabakası" yoğun ilgi gördü.

Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) anlamına gelen müsabakayı iki gün boyunca kızlar ve Erkeklerde Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi, Sabahattin Zaimoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Bayraktar Anadolu Lisesi, Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Şehit Şahinbey Lisesi ve Büyüklerde Polis okulu Öğrencilerinden toplam 280 kişi katıldı.

Oryantring Müsabakası'nda genç erkeklerde birinciliği Furkan Bahçivan, İkinciliği Oğuzhan Kaya (Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi), üçüncülüğü T. Caner Pirbudak (Bayraktar Anadolu Lisesi) Genç Bayanlarda birinciliği Aynur Arslan (Sabahattin Zaimoğlu Sosyal Bilimler Lisesi), ikinciliği Cansu Daşdemir (Bayraktar Anadolu Lisesi) üçüncülüğü Sevcan Demirci (Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi) oyuncular derece aldılar.

Müsabakaya katılan oyuncular düzenlenen etkinlik için Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Oryantring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur. "Koşarak Satranç Oynanan Spor" olarak da anılan Oryantring, yapı, bina, stat, saha gerektirmeyen çevreci bir spordur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

title