Haberler

Ortaokul Öğrencileri Güneş Enerjisiyle Çalışan Araç Yaptı

Çorum'da Bilim ve Sanat Merkezine (BİLSEM) devam eden ortaokul öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle güneş enerjisiyle çalışan araç tasarladı.

Çorum'da Bilim ve Sanat Merkezine (BİLSEM) devam eden ortaokul öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle güneş enerjisiyle çalışan araç tasarladı.

Saatte 30 kilometre hızla giden ve gün ışığı oldukça durmaksızın ilerleyebilen araç, BİLSEM'in TÜBİTAK desteğiyle düzenlediği yıl sonu bilim şenliğinde sergilendi.

BİLSEM Müdürü Sadık Efe, şenlikte yaptığı konuşmada, "Güneş Arabası" adını verdikleri aracın 300 kilogram taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Gün ışığı olmadan 70 kilometre yol katedebilen aracın gün ışığı gördüğü sürece sıfır maliyetle ulaşım imkanı sağladığını dile getiren Efe, prototipini ürettikleri aracı daha da geliştireceklerini kaydetti.

Öğretmen ve öğrencilerin birlikte çalışarak tasarladıkları aracın test sürüşünü Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptı. Kaputu ve tavanı güneş enerjisi panelleriyle kaplı olan araç, elektrikli motoru sayesinde sessiz çalışıyor.

Öğrenciler kendi kodlarıyla robotik kol yaptı

Bilim şenliğinde ayrıca ortaokul öğrencilerinin yıl içerisinde aldıkları kodlama eğitiminin ardından yaptıkları robotik kollu araçlar da ilgi çekti.

Bilgisayarda yazdıkları kodları bluetootfh bağlantısıyla maket araçlara göndermeyi başaran öğrenciler, gelecek yıllarda çok daha büyük araçları bilgisayarla kontrol etmek için çalışma yürütüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title