Haberler

Ortakaraören ve Akkise'nin Atık Su Sorunu Çözülüyor

Ortakaraören Belediyesi ile Akkise Belediyesinin ortak çalışması olan Ortakaraören-Akkise Atık Su Arıtma Tesisi Projesi kabul edildi.

Projenin birinci ayağında Akkise-Ortakaraören arasında kurulacak yaklaşık 7 kilometrelik hat, Ortakaraören beldesini, Akkise beldesinden gelen atık sulardan koruyacak.

Projenin ikinci ayağında ise Akkise'yi de içine alan ve Ortakaraören, Aşağıkaraören, Başkaraören bölgelerinin atık suları aynı hatta toplanarak yaklaşık 4 kilometrelik bir hatla atık su tesisine ulaştırılarak burada arıtılması sağlanacak.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte insan sağlığını ve araziyi tehdit eden kanalizasyon atıkları, arıtma tesisinde temizlendikten sonra sulama suyu olarak kullanılabilir hale gelecek.

Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök, projeyle ilgili şunları kaydetti:

"Önce insan diyerek çıktığımız bu yolda hem belde halkımızın hem de yöre halkının en büyük sorunu olan ve sağlığını tehdit eden kanalizasyon sularına çözüm bulmak amacıyla çıktığımız yolda Akkise Belediyesi ile yaptığımız çalışma sonucunu verdi. Yüzde 50'si hibe olarak karşılanan ve maliyeti yaklaşık 3,9 milyon lira olan bir proje hazırladık ve bu projemiz kabul edildi. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte çevre koşulları iyileştirilecek, sağlıklı hale gelecek ve kanalizasyon suları arazide kullanılabilir hale gelecek. Katı atıklar ise gübre olarak arazide değerlendirilebilecek. Halk sağlığı bizler için çok önemli... Bu proje ile hem Suğla Depolaması'nı hem de yeraltı sularının kirlenmesini önlemiş olacağız."

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title