Haberler

Ortak Velayet Kararının Uygulanmasını İsteyen Çocuğun Videosu Yürek Paraladı

Velayeti annesinde olan 5 yaşındaki kızını göremeyen baba, Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında bulunan ancak yerel mahkemeler tarafından uygulanmayan Ortak Velayet Kararına dikkat çekmek için, sosyal medyada yayınlamak üzere kızıyla bir video hazırladı.

Velayeti annesinde olan 5 yaşındaki kızını göremeyen baba, Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında bulunan ancak yerel mahkemeler tarafından uygulanmayan Ortak Velayet Kararına dikkat çekmek için, sosyal medyada yayınlamak üzere kızıyla bir video hazırladı. Küçük kızın videodaki özlem dolu ifadeler yürek burktu.

2015 yılında eşinden boşanan ve 3 yıldır devam eden dava sürecinde, 5 yaşındaki kızının velayeti annesine verilen Ali Selman Işık, ayda sadece 24 saat görebildiği kızıyla daha fazla özlem gidermenin yolunun Ortak Velayet Kararının yerel mahkemeler tarafından kabul edilmesi olduğunu söyledi. Işık, "Boşanma davası 3 yıldır sürüyor. Kızımın velayeti geçici olarak annesine verildi. Ayda sadece 24 saat görüşme kararı verildi. Pedagogların vermiş olduğu 'Babayla kişisel ilişkinin kısıtlanmaması' ile ilgili rapor verilmiş olmasına rağmen maksimum ayda 24 saat kızımı görebildim. 3 yıl boyunca kızımı hiç ihmal etmedim hep görüşmeye gittim. Her görüş gününde yeri geldi darp edildim, hakaretlere uğradım, çocuğum kaçırıldı icraya başvurdum ama hiçbir zaman yılmadım kızımın babasını görme hakkına saygı duydum" dedi.

Işık, Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında uygulanan, ancak yerel mahkemeler tarafından kabul edilmeyen karara dikkat çekmek için, sosyal medyada yayınlamak üzere kızıyla birlikte bir video hazırladı. Videoyla hakimlere seslenmek istediğini dile getiren Işık, "Bayramın ikinci gününde kızımla görüştüm. Sonrasında tekrar eve gideceğini söylediğimde kızım ağlamaya başladı. Video çektim kızım tüm hakimlere seslenerek tüm çocukların sesi oldu. Unutmayın çocuk susar ama bizlerin susmamız lazım. Ayda 24 saat kızıma yetmiyor. Çocuğun anne babasını görme hakkına saygı duymamız lazım. Babanın veya annenin çocuğunu görmeleri değil. Çocuğa 24 saat yetmiyorsa hiçbir yerel mahkemeler hiçbir kanun olmamasına rağmen neden böyle kısıtlıyorlar. Bizler çok bir şey istemiyoruz. Çocuklarımızın annesi veya babasıyla eşit şekilde zaman geçirmesi gerekiyor. Ben kızımın 3 yıldır doğum gününü kutlayamıyorum. Kızım 3 yıldır babalar gününde yanımda değil" diye konuştu.

Çocuklarımızı özgür bırakın

Yerel mahkemelerin uygulamadığı kararın çocuklara zarar verdiğini kaydeden Işık, "Ülkemizde kabul olmuş olan Çocuk Hakları sözleşmesi ve Anayasamıza gelen 6684 sayılı kanun gereği yerel mahkemelerde ortak velayet halen uygulanmamaktadır. Gerekçeli kararlarda da uygulanmama sebebi açıklanmıyor. Ben çocuğuma defalarca ortak velayet talebinde bulunmama rağmen maalesef mahkemelerde çocuklarımız matbu evrakın ilerisine geçemiyor. Kızım adına diyorum ki çocuklarımızı özgür bırakın 24 saat 12 saat 10 saat gibi sınırlama yapmayın. Çocuklarımızla kişisel ilişkinin kısıtlanmamasını istiyoruz. Adalet Bakanlığından ortak velayet neden uygulanmıyor? Açıklamasını yapsınlar" ifadelerini kullandı. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title