Haberler

Ortadoğu Dörtlüsü'nden Abbas'a Tam Destek

Batı Ülkelerinin Desteklerini Açıkladıkları Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a Son Destek ABD, Avrupa Birliği, Rusya ve BM'den Oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nden Geldi.

Batı ülkelerinin desteklerini açıkladıkları Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a son destek ABD, Avrupa Birliği, Rusya ve BM'den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nden geldi.

AB'nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana'nın sözcüsü, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, AB Komisyonu'nun Dışilişkilerden Sorumlu Üyesi Benita Ferrero-Waldner, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Solana'nın, Abbas ile yaklaşık 1 saat süren bir telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi.

Sözcü, Ortadoğu Dörtlüsü'nün görüşmede Abbas'a, olağanüstü hal hükümeti kurulmakta olan bu kritik dönemde tam desteklerini dile getirdiklerini belirterek, Dörtlü'nün ayrıca Gazze Şeridi'nde gereksinimi olanlara en çabuk sürede ulaştırılması için insani yardım geçişine izin verilmesi çağrısı yaptığını kaydetti.

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Gazze'de Filistinliler arasında 1 haftadır meydana gelen çatışmalarda, 116 kişinin öldüğünü ve 550 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title