Haberler

'Ortadoğu Dörtlüsü' Berlin'de Toplandı

BM, AB, ABD ve Rusya'dan oluşan ''Ortadoğu dörtlüsü'', Ortadoğu sorunuyla ilgili olarak görüşmelerde bulunmak amacıyla bu akşam Almanya'nın başkenti Berlin'de toplandı.

Toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, dış ilişkilerden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Benita Ferrero-Waldner, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov katıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, toplantıda, Rice'ın kendilerine Ortadoğu'da son olarak yaptığı temaslar hakkında bilgi verdiğini belirterek, kendisinin de ABD'nin bu çabaları için teşekkür ettiğini ve bu çabalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini söyledi.

Ban Ki-Moon, ''Dörtlü, şiddeti reddeden, İsrail'i tanıyan ve tüm anlaşmalara sadık olan bir Filistin hükümeti kurulmasını desteklemektedir'' dedi.

Ortadoğu'daki barış çabalarından dolayı Suudi Arabistan'a da teşekkür eden Ban Ki-Moon, gelecekte Ortadoğu'da ne gibi adımlar atabileceklerini görüştüklerini ve düzenli bir biçimde biraraya gelmeye karar verdiklerini sözlerine ekledi.

Steinmeier de, ''Ortadoğu dörtlüsü''nün gelecek toplantısını bir Arap ülkesinde yapmayı düşündüğünü belirterek, söz konusu ülkenin gelecek haftalarda belirleneceğini söyledi.

Lavrov da, Filistin'e ambargo konusunda ne düşündüğü biçimindeki bir soruya karşılık, ''Dörtlü''nün açıklamasının çok açık olduğunu ve kendilerinin de bölgede bir Filistin devleti kurulmasını desteklediklerini belirterek, ''Filistin'e ambargo söz konusu değil'' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rice da, önemli olanın bölgedeki görüşmelerin sürdürülmesi olduğunu ve hem Filistin, hem de İsrail tarafıyla görüşülecek daha çok konu olduğunu belirterek, gelecekle ilgili adımlar konusunda yeni Filistin hükümetinin kurulmasını bekleyeceklerini kaydetti.

Rice, kurulacak hükümetin İsrail'i tanıması gerektiğini kaydederek, bir tarafın diğerini tanımaması ve şiddetten vazgeçmemesi durumunda bölgede anlaşma ve barışın sağlanamayacağını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title