Haberler

Ortaca'da Emlakçılara Meslek İçi Eğitim Semineri

Ortaca’da, Muğla Emlak Müşavirleri Derneği üyelerine yıllık meslek içi eğitim semineri verildi.

Ortaca'da, Muğla Emlak Müşavirleri Derneği üyelerine yıllık meslek içi eğitim semineri verildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Ortaca Temsilciliği konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan ile Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerindeki emlakçılar katıldı.

Meslek içi eğitim seminerinde emlakçılık yönetmeliği, oda kuruluşu hakkında bilgilendirme, mesleki yeterlilik, emlakçılara verilecek yetki belgesi, web tabu işlemleri, bilirkişilik, hayat boyu öğrenme kursları, nace kodları, emlakçılara KOSGEB kredisi verilmesi konuları ele alındı.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, her yıl düzenledikleri meslek içi eğitim seminerlerinin 3'üncüsünü yaptıklarını söyledi.

Ercan, "emlakçılık şuanda dünyada en değerli meslek konumunda bulunmasına rağmen ülkemizde yasa ve yönetmeliğimiz bulunmadığından maalesef mesleğimizin değeri bilinmemektedir. Ancak geçtiğimiz günlerde gümrük ve ticaret bakanlığınca yayınlanan emlakçılık yönetmeliğinin mesleğimize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyoruz" diye konuştu.

Emlakçılardan ahde vefa

Seminerde, geçen yıl vefat eden emlakçı Köyceğizli Şahin Pirci'nin anısına kardeşi Nadi Pirci'ye plaket takdim edildi.

Şahin Pirci adına plaketi alan kardeşi Nadi Pirci, Ziya Ercan ve yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri ince davranış nedeni ile teşekkür ettiğini dile getirdi.

Pirci yaptığı konuşmada, "Şahin Pirci'nin dünya görüşü ne olursa olsun her kesimden insanın Köyceğiz'e ve bölgemize gelmesinde çok büyük katkısı oldu. Uzun yıllar emlakçılık yapan abim birçok insanı yer, yurt, mesken sahibi etti. Bu mesleği yaparken abimin amacı para kazanmaktan ziyade insanları Köyceğizli yapabilir miyim düşüncesiydi. Emlak Müşavirleri Derneğine teşekkür ediyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Köyceğiz Türkiye Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title