Haberler

Ortaca'da 8. Ekin Kültür Sanat Günleri

Ortaca Belediyesi'nce Düzenlenen 8. Ekin Kültür Sanat Günleri Ünlü Sanatçıları Ortacalılarla Buluşturdu. 4 Gün Süren Etkinliğe Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi.

Ortaca Belediyesi'nce düzenlenen 8. Ekin Kültür Sanat Günleri ünlü sanatçıları Ortacalılarla buluşturdu. 4 gün süren etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

8. Ekin Kültür Sanat Günleri'nin ilk gününde Amerika'dan gelen Asım Can Gündüz sahne aldı. Asım Can Gündüz elektro gitarı ile müzik severlere rock ziyafeti sundu. Sanatçı sahneden inerek seyircilerin arasında gitarıyla gösteri yaptı. Gündüz'ün rock konserinde Ortacalılar doyasıya eğlendi.

Etkinliğin ikinci gününde bayanlara Ortaca'nın doğal ve tarihi yerlerine yönelik bir gezi yapıldı. Ortacalı kadınlar, Atatürk Köprüsü, Fevziye Kükürdü, İnönü Mağaraları, Pisilik Antik Şehir, Kral Mezarları, Bizans Kilisesi, Adrenalin, Safari Park, Kışla, Radar Tepesi ve Hacı Ali Efendi Medresesi gezdirildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, büyüklere saygı günü düzenlendi. Ortaca'nın ilk kamyon şoförü, İlk fırıncısı, İlk kahvecisi, İlk çok katlı bina yapan, ilk evlendirme memuru Ortaca'yı anlattılar. Belediye Başkanı Salih Özdemir de, günün anısına yaşlılara sertifika verdi

8. Ekin Kültür Sanat Günleri'nin son gününde Ortacalılar opera ve rock sanatçılarıyla buluştu. Etkinlikte org sanatçısı Zeynep Er ile Devlet ve Opera Sanatçısı Betül Görgülü sahne aldı. Görgülü, söylediği şarkılarla Ortacalıları büyüledi. Etkinlikte son olarak Amerika ve Hollanda'da caz konserleri veren 2002 de Dünya Birincisi olan Ortacalı Timuçin Şahin sahne aldı. Timuçin Şahin hemşehrilerine çaldığı değişik şarkılarla kendisini dinlemeye gelenlerin beğenisini kazandı.

(AOK-TY-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title