Haberler

Orta Doğu Barışında Davutoğlu Ağırlığı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Orta Doğu'da Sorunlara Kapsamlı Bir Barış Vizyonu Çerçevesinde Yaklaşılması Gerektiğini Belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Orta Doğu'da sorunlara kapsamlı bir barış vizyonu çerçevesinde yaklaşılması gerektiğini belirterek, bölgede barış sürecinin tüm ayaklarıyla daha fazla gecikmeksizin canlandırılması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Orta Doğu konulu toplantısında Türkiye adına yaptığı konuşmada, Filistin sorununun ve Arap-İsrail ihtilafının, uluslararası toplumun ve Türkiye gündeminin başında yer aldığını belirterek, Filistinlilerin de kendi aralarındaki ayrılıkları sona erdirmeleri gerektiğini söyledi.

Bakan Davutoğlu ''Halk tarafından desteklenen güçlü bir Filistin yönetiminin kurulması çok önemli. Türkiye, Filistinli gruplar arasında ulusal uzlaşma görüşmelerinin başarıya ulaşmasını umut ediyor ve Mısır'ın bu yöndeki çabalarını desteklemeye devam ediyor'' diye konuştu.

Konuşmasında Filistinli tüm grupların muhatap alınması gerektiği mesajını veren Davutoğlu, halk tarafından desteklenen her Filistinli grubun barış ilkelerine bağlı olmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Davutoğlu, İsrail'in ''Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerinin, Filistinlilerin ve Filistinlilere insani yardım malzemeleri gidişinin kısıtlamasının, Kudüs'ün niteliğini ve statüsünü değiştirebilecek, Doğu Kudüs'ü Filistin topraklarından daha da tecrit edecek adım ve tasarruflarının'' endişe edici olduğunu kaydederek, bunların barış çabalarına engel olabileceğini belirtti.

Bakan Davutoğlu, toplantının sonunda kabul edecekleri başkanlık bildirisinin daha kapsamlı olabileceğini ancak bu haliyle de Türkiye'nin BMGK bildirisine destek vereceğini belirtti.

Davutoğlu sözlerinin sonunda İsrailliler ve Filistinlilerin kaderlerinin birlikte yaşamak ve çalışmak olduğunu belirterek, ''iki toplumun düşman olmayı seçerlerse birlikte acı çekeceklerini, oysa iyi komşu ve dost olmayı seçerlerse birlikte refaha ulaşacaklarını, bu yüzden doğru karar verme zamanı olduğunu" söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title