Haberler
BBC

Orta Afrika Cumhuriyeti'nden 'Yargılanamam' Diyen Boris Becker'e: Diplomatik Pasaportun Sahte

Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, eski ünlü Alman tenisçi Boris Becker'in Londra'da bir mahkemeye sunduğu ülkelerine ait diplomatik pasaportun sahte olduğunu açıkladı.

Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, eski ünlü Alman tenisçi Boris Becker'in Londra'da bir mahkemeye sunduğu ülkelerine ait diplomatik pasaportun sahte olduğunu açıkladı. İflas edip kupalarını da satışa çıkaran Becker, diplomatik dokunulmazlığa sahip olduğu için artık yargılanamayacağını iddia etmişti.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinden Cherubin Moroubama ise sahte pasaportun "beceriksizce hazırlandığını" söyledi.

Ülkesinin Becker'i AB nezdindeki kültür ve spor ateşesi olarak atadığını kabul eden Moroubama bununla birlikte, eski tenisçiye 2014 yılında çalınmış bir pasaportun verildiğini belirtti.

Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Charles Armel Doubane de olayla ilgili soruşturma açılması talimatı verdi.

3 kez Wimbledon şampiyonu olan Becker'ın "Yargılanamam" iddiası İngiltere'de Yüksek Mahkeme'nin dava kayıtlarına geçirilmişti.

Bu aşamadan sonra Becker ile ilgili hukuki sürecin nasıl işleyeceği bilinmiyordu.

Kupaları, raketi ve forması satışa sunuldu Geçen yıl Londra merkezli Arbuthnot Latham & Co bankasının 3 milyon 100 bin sterlin alacağı için açtığı davada mahkeme Becker'in iflasına karar vermişti.

Daha sonra eski ortaklarından Hans Dieter Cleven da 30 milyon sterlinlik alacağı için Becker'e dava açmıştı.

17 yaşında Wimbledon'ı kazanarak turnuva tarihindeki en genç şampiyon olan ve kariyerinde 6 grand-slam şampiyonluğu bulunan ünlü tenisçi, eski eşi ve sevgilisine ödediği milyonlarca dolarlık tazminatlar ve Nijerya'da yaptığı başarısız yatırımlar nedeniyle iflas etmişti.

Londra'daki Wyles Hardy and Co adlı müzayede salonunda 28 Haziran'a kadar satışa çıkarılan Becker'e ait 81 parça eşya arasında bazı mini ve kopya kupalarla ünlü madalyaları, raketi, ayakkabıları ve forması da var.

BBC

Dışişleri Bakanlığı Orta Afrika Londra Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title