Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde muhalefet seçimlerden çekildi

Güncelleme:

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) 2020 Demokratik Muhalefet Koalisyonunun (COD-2020) seçim sürecinden tamamen çekildiği belirtildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) 2020 Demokratik Muhalefet Koalisyonunun (COD-2020) seçim sürecinden tamamen çekildiği belirtildi.

COD-2020 muhalefet koalisyonunun bildirisinde, ara seçimlerde ve ikinci tur milletvekili seçimlerinde aday göstermeyecekleri ifade edildi.

Bildiride, 16 muhalefet partisinden oluşan COD-2020'nin Anayasa Mahkemesi tarafından onaylanan 27 Aralık cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin sonuçlarını kabul etmediği belirtildi.

Seçimlerde ülke tarihinde daha önce hiç yaşanmamış usulsüzlüklerin yapıldığı vurgulanan bildiride, seçimlerin tamamen iptal edilmesi ve yeniden yapılması talep edildi.

Anayasa Mahkemesi, mevcut cumhurbaşkanı Faustin Archange Touadera'nın kazandığı cumhurbaşkanı seçiminin sonuçlarını ve milletvekili seçimlerinde 140 milletvekilinden 22'sinin vekilliğini onaylamış, 13 bölgede seçim yasalarının ihlal edildiğini gerekçe göstererek ara seçimlerin yapılmasına hükmetmişti.

Partiler, kalan 118 sandalye için tarihi henüz belirlenmemiş olan ikinci turda yarışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Milletvekili Orta Afrika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title