Haberler

Örnek Komşulardan Ramazan Öncesi Piknik

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesinde yaşayan Mutlu Yuvam Apartmanı sakinleri, geleneksel hale getirdikleri sosyal etkinliklerle bir yenisini daha eklediler.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesinde yaşayan Mutlu Yuvam Apartmanı sakinleri, geleneksel hale getirdikleri sosyal etkinliklerle bir yenisini daha eklediler.

Apartman sakinlerinin çocukları ile birlikte katıldığı etkinliklerinden biri de, Ramazan öncesi yapılan gözleme pikniği oldu. Aileler, Ramazan ayı öncesi Kırka Çörez yaylasına giderek, Ramazan-ı Şerif-i karşılamanın mutluluğunu yaşadılar. Zaman zaman bir araya gelen aileler, yaptıkları faaliyetlerle günümüzde kaybolmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini de geliştiriyorlar. Apartman sakinlerinden Mustafa Tepe, "Birçok yerde aynı apartmanda oturup birbirini tanımayan, gelip gitmeyen çok aile var. Bu bizim kültürümüze uymaz. Bizler aynı binada oturan aynı ailenin üyeleriyiz. İyi ve acı günlerimizde bir olmaya, birlikte olmaya özen gösteriyoruz. Böyle piknik gibi benzer etkinliklerle hep bir araya geliyoruz. Bunun örnek olması için elimizden geleni yapmaya uğraşıyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyitgazi Eskişehir Yuvam Kırka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title