Haberler

Örnek İşadamı

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde Eski Kırkpınar Ağası Murat Köse, İlçede 8 Yıl Önce Yaptırdığı Okula 6 Derslikli Yeni Bina Yaptıracak.

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde eski Kırkpınar ağası Murat Köse, ilçede 8 yıl önce yaptırdığı okula 6 derslikli yeni bina yaptıracak.

Çanakkale Valiliği'nde gerçekleştirilen protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan Kırlı, kamu hizmetlerinin özellikle vatandaşlarla birlikte yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Çünkü ilköğretim ülkemizin, devletimizin asli görevlerinden birisidir. Buna sadece devlet değil, vatandaşlarımız da hem gönüllü olarak, hem de maddi olarak iştirak etmelilerdir. Katkılarından dolayı Murat Köse'yi tebrik ediyorum" dedi.

Hayırsever işadamı Murat Köse de eğitime katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Okul yapımı konusunda elimden gelen çabayı gösteriyorum. Bununla birlikte 1991 yılından bu yana her iki buçuk senede bir okul yaptırmış oluyorum. Amacım eğitime katkı için gerekeni yapmak" dedi.

Çan'da Karşıyaka mahallesinde bulunan "75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu"nun içine yapılacak olan 6 derslikli ek binanın 500 metrekarelik alan üzerine kurulacağı öğrenilirken, binanın malzemesinin işadamı Köse tarafından karşılanacağı açıklandı. Öte yandan 6 derslikli ek binanın 2007/2008 eğitim ve öğretim yılında hizmete gireceği ve bununla birlikte derslik sayısının ise 29'a ulaşacağı açıklandı.

(AÖ-MŞ)

30.05.2007 17:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title