Haberler

Ormana Şiir Tabletleri

Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü, Atatürk Kent Ormanı'na Türk ve Dünya Edebiyatının Önde Gelen Şairlerinin Şiirlerinin Yer Aldığı Mermer Sütünlar Yaptırdı.

Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü, Atatürk Kent Ormanı'na Türk ve dünya edebiyatının önde gelen şairlerinin şiirlerinin yer aldığı mermer sütünlar yaptırdı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Erzincan Orman İşletme Müdürü Ali Osman Sertbaş, Erzincan'a 15 kilometre uzaklıktaki 300 hektarlık Atatürk Kent Ormanı sahasında yapılan 8 adet dinlenme alanına dikilen mermer sütunların üzerine, Necip Fazıl Kısakürek, Abdurrahim Karakoç, Ahmet Arif, Nazım Hikmet, Sheakspir ve Ömer Hayyam gibi Türk ve Dünya edebiyatında söz sahibi olmuş şairlerin şiirlerinden örnekler yazıldığını söyledi. Ali Osman Sertbaş, "Bu çalışmayı yaparken amacımız; Atatürk Kent Oramanı'nı batıda örnekleri bulunan doğal parklarla yarıştıracak şekilde insanların burayı gezerken veya spor yaparken bu mısraları okuyup daha sağlıklı düşünmeleri amacı güdülmüştür." dedi.

Atatürk Kent Ormanı'nın kuruluş amacının ise kent insanının günlük hayatın getirdiği stresi tabiatla iç içe spor yaparak ve dinlenerek giderilmesi olduğunu vurgulayan Ali Osman Sertbaş, mermer sütunlarda ayrıca, Atatürk'ün yanısıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin ormanla ilgili olarak söyledikleri sözlerinin de yer aldığını bildirdi. Yapılan çalışmanın diğer kent ormanlarına örnek teşkil edecek bir çalışma olduğunu dile getiren Ali Osman Sertbaş, orman girişinde bulunan asırlık dilek ağacının da vatandaşların ilgisini çektiğini belirtti.

(BA-İRT-Y)

02.04.2007 13:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title