Haberler

Orman Yangınlarına Karşı Önlemler... - İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Muhtemel Yangınlara Karşı, Hassas Ve Kritik Orman Alanlarına Giriş Ve Çıkışın Yasaklandığını Bildirdi

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, muhtemel yangınlara karşı, hassas ve kritik orman alanlarına giriş ve çıkışın yasaklandığını bildirdi.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, muhtemel yangınlara karşı, hassas ve kritik orman alanlarına giriş ve çıkışın yasaklandığını bildirdi.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ''hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği, bu durumun büyük orman yangınlarına sebep olduğu, İstanbul'da da aynı anormal hava şartlarının sürdüğü ve Eylül ayının ilk haftasına kadar bu şekilde devam edeceğinin tahmin edildiği ve kasıtlı orman yangınları çıkarılması ihtimalinin de tehlikeyi had safhaya çıkardığı'' vurgulandı.

Açıklamada, bu nedenle ormanlardaki muhtemel yangınlara karşı, hassas ve kritik orman alanlarına giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirildi.

-YANGINA HASSAS VE KRİTİK ORMAN ALANLARI-

Yangına hassas ve kritik orman alanları şöyle:

''Ümraniye Çırçır Ormanı, Sultanbeyli Aydos ve Teferrüştepe Ormanı, Beykoz Çavuşbaşı Ormanı, Şile Kurna Köyü Villaları ve çevresi, Kumbaba ve Sofular Köyü arası sahil boyu, Çayırbaşı ve Yeniköy civarı, Bucaklı-Kilimli Köyü, Akçakese ve İmranlı civarı, Çatalca Radyolink mevkii, Subaşı Köyü Çatalkaya mevkii, Kestanelik Köyü Küptepe mevkii, Karaburun Ormanlı Kumul ve Kızılcaali Ağaçlandırma sahaları, Binkılıç-Çilingöz mevkii, Silivri Çanta-Değirmenköy ve Beyciler Ağaçlandırma sahası, Gaziosmanpaşa Yeniköy Ağaçlandırma sahası, Gazi Mahallesi, Tayakadın-Çangalçeşme, Küçükçekmece Kayabaşı-Şamlar, Eyüp Ağaçlıköy, Hasdal, Kurtkemeri-Paşakemeri mevkii, Kurtkemeri-Kurudere, Kurtkemeri-Davutpaşa, Sarıyer Bahçeköy Sırtyolu, Bentler-Tavşantepe, Bentler-Halimçeşme, Rumelifeneri-Garipçeköyü yolu, Demirciköy yol güzergahı, Kilyos yol güzergahı, Zekeriyaköy-Uskumruköy yol güzergahı, Büyükada, Kınalıada, Heybeliada, Burgazada.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title