Haberler

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Denizli'de Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı Yapıldı. Toplantıda, Komisyon Kararı ile 1 Haziran ile 1 Kasım Tarihleri Arasında Piknik Alanları Dışında Tüm Ormanlık Alanlara Girmek Yasaklandı.

Denizli'de Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda, komisyon kararı ile 1 Haziran ile 1 Kasım tarihleri arasında piknik alanları dışında tüm ormanlık alanlara girmek yasaklandı.

Çamlık Mesireliği'nde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü tesislerindeki toplantıya Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Orman Bölge Müdürü Adem Oklu ile daire müdürleri katıldı. Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, 2007 yılında çıkan 114 orman yangının yüzde 76'sının ihmal ve kasıtlı olarak çıktığını söyleyerek, "Yangınların yarısı insan hatası nedeniyle çıktı. Orman alanına atılan camlar, piknik ateşlerinin söndürülmemesi ve anız yangınları sonucu en kıymetli bölgelerde yangınlar çıktı. Bu yılda çok sıcak bir yaz geçecek. Ormanlar için kritik günler başladı. 1 Haziran-1 Kasım tarihleri arasında belirlenen piknik alanları dışında bütün orman alanlarına giriş çıkış yasaklandı. Orman alanlarına kırmızı yazılarla girişin yasaklandığını belirten tabelalar asıldı. Yasak yerlerde yakalananlara ise kanunlar çerçevesinde işlem yapılacak" dedi. Türkiye'de ilk kez yangın havuzları ve orman köylerine tanker dağıtımını yaptıklarını belirten Oklu, "Kuş uçumu mesafesiyle 10 kilometreye bir yangın havuz yaptık. Ormanlık alanlarda bulunan 69 adet yangın havuzları sayesinde, bu havuzlardan su alan helikopterler yangına daha çabuk müdahale edebiliyor. Böylece helikopter için ödenen parada da tasarruf sağlıyoruz. Bu yıl helikopterin saati için 6 bin 700 dolar ödenecek. Ormana yakın 80 köye, orman yangınlarında kullanılmak üzere tanker dağıttık. Orman yangını çıktığı anda, köylüler 3 tonluk tankerle yangına müdahale edebilecek. Bu yıl, 107 teknik personel, 81 orman muhafaza memuru, 300 yangın söndürme işçisi, 4 dozer, 5 greyder, 5 treyler, 1 loder, 25 arasöz ve 1 helikopterle, 24 saat süresince orman yangınına müdahale edeceğiz" diye konuştu. Komisyona başkanlık yapan Vali Yavuz Erkmen, ormana yakın köylere yangın musluğu yapılması gerektiğini söyleyerek, "Ormanlar için çok kritik döneme girdik. Bizim için bir ağaç bile çok değerli, herkes üzerine düşen görevi yapsın" dedi.

(SK-SÇ-Y) 05.06.2008 18:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title