Haberler

Orman Yangınları İçin Sürat Teknesi

Muğla Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, 2009 Yaz Sezonu Öncesi Vali Ahmet Altıparmak Başkanlığında Toplandı. Orman Yangınlarıyla Etkin Mücadeleye Devam Edeceklerini Anlatan Altıparmak Bu Yıl Türkiye'de İlk Kez 15 Kişilik Bir Deniz Ekibi Oluşturulacağını Açıkladı.

MUĞLA Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, 2009 yaz sezonu öncesi Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında toplandı. Orman yangınlarıyla etkin mücadeleye devam edeceklerini anlatan Altıparmak bu yıl Türkiye’de ilk kez 15 kişilik bir deniz ekibi oluşturulacağını açıkladı. Altıparmak, "Yangınlarla koordineli bir şekilde mücadele etmeliyiz. Eşsiz doğal güzellikleri bulunan ilimiz ne yazık ki orman yangınlarına karşı en talihsiz bölgede yer alıyor. Koylarda ve karadan ulaşımın olmadığı deniz kenarlarında çıkan orman yangınlarına anında müdahale etmek için sürat teknesi kiralayacağız. Bu teknede 15 kişilik yangın söndürme timi bulunacak. Özel eğitimli timler denizden yangına ulaşacak ve büyümeden kontrol altına alacak. Orman yangınlarıyla mücadele tarihinde ilk olacak uygulamayla koylarımız da güven altında olacak" dedi.

Bu yıl yağmur çok yağdığı için otların daha uzun olacağına dikkat çeken Vali Altıparmak, "Araçlardan sigara izmariti ve çöp atıldığında büyük felaketler olabilir. Buna dikkat edilmeli. Türk Hava Kurumu’ndan 2 yangın söndürme uçağı geldi. 3 adet helikopter kiralanacak. Bu yıl mücadeleyi havadan, karadan ve denizden yapacağız. Basına ve kamuoyuna doğru bilgi vermek için nöbetçi vali uygulaması başlattık. Riski en az seviyeye indirerek tedbirleri en üst seviyeye çıkaracağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title