Haberler

Son dakika haberleri! Orman yangınına müdahalede hava desteği arttı

Güncelleme:

Son dakika haberler: Orman yangınına müdahalede hava desteği arttı Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, havadan söndürme gücünün arttığını açıkladı Balıkesir'de Kazdağlarında devam eden yangın bölgesine gelen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yangına yapılan havadan müdahale gücünün arttırıldığını söyledi.

Orman yangınına müdahalede hava desteği arttı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, havadan söndürme gücünün arttığını açıkladı

BALIKESİR - Balıkesir'de Kazdağlarında devam eden yangın bölgesine gelen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yangına yapılan havadan müdahale gücünün arttırıldığını söyledi.

Kazdağlarında çıkan yangın bölgesine gelen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey incelemelerde bulundu. Vali Şıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Edremit'te Kazdağları Milli PArkı içinde bu sabah 9.20 sularında başlayan sarp birarazide başlayan yangına en hızlı şekilde müdahale gerçekleştirdik. Karadan ve havadan devam ediyor. Ulaşımın zor olduğu böyle bölgelere havadan müdahale çok önemli. 18 dakika içinde ilk söndürme faaliyeti gerçekleşti. Orman Bakanlığımız tarafından 8 helikopter 2 uçakla müdahale sürüyor. Karadan da 30 civarı tanker arazöz 140 personelle müdahale devam edyor. Kazdağları en önemli orman alanlarımızdan birisi. Çok sıkı bir koordinasyon ile çalışmamız devam ediyor. Yangın şuan yanan bölgede tek noktada oluştu. Herhangi bir sıkıntı yok, vatandaşlarımızın müsterih olmalarını söylemek istiyorum" dedi.

Açıklamasının sonunda telefon ile aldığı bilgiyi gazetecilerle paylaşan Vali Şıldak, "Yoğun bir baskılama ile yangını vadide hapsediyoruz. Şuan 12 helikopter ve 3 uçak ile yangına müdahaleyi sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hasan Şıldak Balıkesir Kaz Dağı Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title