Haberler

Orman Yangını ile Mücadele Araçları da Artık Geçiş Üstünlüğüne Sahip

Trafik Kanununda yapılan değişiklik sonucunda orman yangınları ile mücadeleye giden araçlar, artık itfaiye araçları gibi geçiş üstünlüğüne sahip olacak.

Trafik Kanununda yapılan değişiklik sonucunda orman yangınları ile mücadeleye giden araçlar, artık itfaiye araçları gibi geçiş üstünlüğüne sahip olacak.

İtfaiye araçları ibaresinden sonra 'Orman yangınlarıyla mücadele eden araçlar' ibaresi de 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 71'inci maddesinin birinci fıkrasına eklendi. Yapılan değişikliğin ardından Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı orman itfaiyesi, araçlarını kullanan sürücülere bir eğitim verildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Hüseyin Kuşoğlu geçiş üstünlüğü ve önceliği kavramlarının ne anlama geldiğini ve trafikte nasıl davranacakları konusunda açıklamalarda bulundu. Makine Mühendisi Erhan Doğukan ise ileri sürüş teknikleri eğitimi verdi. Artık orman yangınlarına müdahale için giden orman itfaiyesi, cankurtarandan sonra 2'nci sırada geçiş üstünlüğüne sahip olacak. Bu araçlar sadece yangına giderken, ikaz ışıklarını ve sirenlerini açarak bu üstünlükten yararlanacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir İtfaiye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title