Haberler

Orman Yangın Sezonu Başladı

Orman Yangın Sezonun Başlamasıyla ile İlgili Olarak Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ve Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver Basın Toplantısı Düzenleyerek, Tescilli Piknik Alanları Haricinde Tüm Ormanlık Alanlarda Ki Giriş ve Çıkışların 1 Haziran ile 31 Ekim Tarihine Kadar Orman Kanunun 74. Maddesi Uyarınca Yasaklandığını Belirtiler.

Orman yangın sezonun başlamasıyla ile ilgili olarak Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ve Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver basın toplantısı düzenleyerek, tescilli piknik alanları haricinde tüm ormanlık alanlarda ki giriş ve çıkışların 1 Haziran ile 31 Ekim tarihine kadar Orman Kanunun 74. maddesi uyarınca yasaklandığını belirtiler.

1 Haziran tarihi itibari ile başlayan Orman yangın sezonu ile ilgili olarak Karabük Orman İşletme Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver' in de katıldığı kahvaltılı basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısında Orman Yangın sezonunun açılması nedeni ile vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, bir yangın mevsimine daha girdiklerini belirterek, "5 adet arazözümüzü şuanda yangın noktalarına konuşlandırdık. Bu noktalarımız, Beştepeler, Ovacık, Cemaller mevkii, Karabük ve Safranbolu olmak üzere bu noktalarda arazözlerimiz hazır durumda beklemekteler. Gözetleme kulelerimizin eksiklikleri giderildi. 24 saat gözetleme yapacak şekilde çalışmalar devam ediyor. İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz. Biz yangın öncesi, yangın emniyet yolları, yangın emniyet şeritlerinin bakımlarını ve yapımlarını tamamlıyoruz. Az bir çalışma kaldı. Tamamlandıktan sonra yangınlara karşı tamamen hazır duruma geleceğiz" dedi.

Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ise, alınan tedbirler hakkında bilgiler verirken vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, "Bu sezon yangın konusunda ki tedbirlerimizi gözden geçirip, en az zararla sezonu kapatabilmek için tüm tedbirleri konuştuk. Bu çerçevede de yaptığımız toplantı sonucunda da gerekli koordinasyon sağlanarak, kurum ve kuruluşlarımızın en kısa zamanda, anında, yangına karşı organize olabileceği tedbirleri tekrar gözden geçirdik. Bu tedbirlerimizin yanında ilave tedbirleri de almaya gayret ettik. Geçtiğimiz yıl ilimizde yaklaşık 42 yangın meydana geldi. Bu yangınlarda 250 hektar alan merkezde olmak üzere toplam 370 hektar alan yandı. Orman yangınları sonucu yanan ormanlarımızın çok daha fazlasını Karabük'e kazandırdık. İlimizin orman potansiyelinde herhangi bir azalma söz konusu değil. Ama bu milli bir servettir. Dolayısıyla bu konuda ki dikkati göstermek, gerekli tedbirlere riayet etmek, sadece kamu kurum ve kuruluşlarının değil, vatandaşlarımızın da görevidir. Çünkü ormanlar hepimizin, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çocuklarımızın da hakkı vardır" diye kaydetti. "22 Mayıs tarihinde her yıl olduğu gibi yasaklamalı kararları da almamız söz konusu ve bunları da aldık" diyen Kansız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çerçevede öncelikle, Karabük, Eskipazar, Ovacık, Eflani, Safranbolu, Bartın, Araç, Kastamonu karayollarının her iki tarafındaki alanlarda dahil olmak üzere, tescilli piknik alanları haricinde tüm ormanlık alanlarda ki giriş ve çıkışlar 1 Haziran ile 31 Ekim tarihine kadar Orman Kanunun 74. maddesi uyarınca yasaklanmıştır." (YE-ET-Y) 03.06.2008 18:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title