Haberler

Orman ve Su İşleri Başkanlığı Eskişehir'deki Orman Mahallelerinde Yaşayan Vatandaşlara Destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik kalkınmalarını sağlamak için destek vermeye devam ediyor.

Bakanlık tarafından orman mahallelerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler, ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından bu projelerin devam ettiği ve Eskişehir'deki orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara 2003-2016 yılları arasında 29,7 milyon TL destek verildi.

"4 bin 721 aileye kredi desteği verildi"

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak, uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Eskişehir'de süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık ve güneş enerjisi gibi konularda orman mahallelerindeki vatandaşlara 2016 yılı sonu itibariyle 29,7 milyon TL destek sağladı. Geçen yıl sonu itibariyle toplam 4 bin 721 aileye yüzde 20'si hibe olmak üzere kredi desteği veren Bakanlık, bu yıl içinde 228 aileye 4 milyon 500 bin TL kredi desteği verecek.

"Bölgelere göre farklı projeleri uygulamaya koyuyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman mahallelerini yerinde kalkındırmak gayesiyle birtakım projeler geliştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Orman mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın kalkınmasına destek vermek için bölgelere göre farklı farklı projeleri uygulamaya koyuyoruz ve kendilerine yüzde 20'si hibe olmak üzere krediler veriyoruz. Eskişehir'de bu yılki gerçekleşmelerle birlikte 2003'ten bu yana toplam 4bin 949 aileye 34,2 milyon TL destek vermiş olacağız. Bundan sonra da bu tür projelere çeşitlendirerek devam edeceğiz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Orman Genel Müdürlüğü Eskişehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title