Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu duy, duy. Kulağın var duymazsın, gözün var görmezsin, ağzın dilin var hakkı hakikatı konuşamazsın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu duy, duy. Kulağın var duymazsın, gözün var görmezsin, ağzın dilin var hakkı hakikatı konuşamazsın. Adeta 5 sente muhtaç Türkiye'yi yılda ortalama 13 milyar dolar doğrudan uluslararası sermaye yatırımı yapılan bir ülke haline bu iktidar getirdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Türkiye'den denizin 250 metre derinliğinden su götürüldüğünü anlatan Erdoğan, bunun dünyada uygulanabilir bir şey olmadığını, bu adımı attıklarını, KKTC'de de bunun bütün dağıtımını yaptıklarını ifade etti.

Erdoğan, Afrika'da da 2 milyona yakın insanın temiz içme suyuna kavuşmasını sağladıklarını da vurguladı.

Türkiye'de baraj inşaatlarının eskiden uzun sürdüğünü, atılan temellerin üzerinde yıllarca hayvanların otladığının görüldüğünü anlatan Erdoğan, şimdi her eserin temelini atarken açılış tarihini, pazarlık usulüyle biraz daha öne çıkararak ilan ettiklerini, fevkalade bir durum olmadıkça da belirlenen tarihte açılış yaptıklarını dile getirdi.

Ağaç dikiminde de başarılı olduklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Araziler yanında camilerden okullara, yol kenarlarından hastanelere kadar uygun alanı olan her yerde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. 2023 yılına kadar inşallah 7 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Dedim ya, çevrecilikte bizimle kimse yarışamaz, boşuna konuşmasınlar. Yok Greenpeace'çi imiş, yok şucuymuş... Bunların hepsi hikaye. Onlara sormak lazım, kaç ağaç diktiniz, onu söyleyin. Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz."

Aynı şeyi İstanbul'da da yaşadıklarını, İstanbul'da başlattıkları ağaçlandırma faaliyetlerini de başardıklarını dile getiren Erdoğan, "Bugün İstanbul'un sağı, solu, her tarafında, orta refüjlerde varsa ağaçlar, onlar bizim diktiğimiz ağaçlardır. Hala da dikmeye devam ediyoruz. Her alanda olduğu gibi ülkemizin su ve ağaç imkanlarını milletimizin hizmetine sunacak faaliyetleri inşallah kesintisiz sürdüreceğiz." diye konuştu.

Tabiatı, Allah'ın bir emaneti, tabiat ürünlerini de Allah'ın bahşettiği nimetler olarak gördüklerini belirten Erdoğan, bu emanet, nimet anlayışıyla hareket edildiği sürece açgözlülükle tabiatın tahribine meydan verilmeyeceği gibi eldeki imkanların da en iyi şekilde değerlendirileceğini söyledi.

Erdoğan, "Batı medeniyeti teknolojiyi, yaratıcısına isyanın bir aracı haline dönüştürmüş olabilir. Ama bizim asla böyle bir yaklaşımımız olamaz. Tam tersine bizim için tabiatın imkanları Rabbimize hamdimizin vesileleridir. Öyle olmayı da sürdürecektir." dedi.

"Akşam başka sabah başka, hayatı yalan"

Geçen 15 yılda sadece orman ve su işleri alanında değil her konuda Türkiye'ye çağ atlattıklarını belirten Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Eğitimde 2 yüz 70 bin derslik inşa ettik. Öğretmen sayımızı 506 binden 906 bine çıkarttık. Şimdi hani çıkıp konuşuyorlar ya, 'Öğretmenlere şu kadar para verseniz, bu kadar para verseniz...' Bizim verdiğimiz parayı kim verdi? Biz geldiğimizde bir öğretmenin aldığı maaş 560-570 lira civarındaydı. Şimdi ise yeni göreve başlayan bir öğretmenin aldığı maaş yaklaşık 3 bin lira civarında. Ben yatırımlara girmiyorum. Yatırımlara girdiğimiz zaman olay çok farklı. Az önce derslikleri söyledim. Dersliklerin yanında kitapların, okullar açılırken sıraların üzerine konulması, bunların ücretsiz olarak verilmesi, yıl içerisinde çocuklarımıza süt, kuru üzümün verilmesi, bütün bunlarla beraber annelere, eğer hakikaten yoksulsa onlara eğitimde verilen destekler... Sadece üniversiteli öğrencilere burs vermedik, aynı zamanda ilköğretimde olanlara da mali noktada destekler verdik."

Kılıçdaroğlu'nun bunları bilmediğini, takip etmediğini dile getiren Erdoğan, "Akşam başka sabah başka. Hayatı yalan. Üniversite sayımızı 75'ten 185'e ulaştırdık. Acaba bundan haberi var mı? 3 bin 526 yeni sağlık tesisi yaparak çalışan sayısını 378 binden 892 bine çıkartarak. Ambulansından hastanelerin donanımına kadar her alanda tam bir devrime imza attık." dedi.

"Bürokrat hiçbir işe yaramaz onun nazarında"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Sosyal Sigortalar Kurumunun başında görev yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Acaba bir dikili ağacın, genel müdürlük döneminde var mı? Vereceği cevabı söyleyeyim, 'Onu o zamanın başbakanı yapmalıydı' der. Çünkü bürokrat hiçbir işe yaramaz onun nazarında. Ama bizim dönemimizde bürokrat da yönetimiyle beraber üretiyor. Çünkü biz iş başına o tür bürokratları getiririz." diye konuştu.

Toplu konutta 805 bin yeni konut inşa ederek dar gelirliler başta olmak üzere milleti yuva sahibi yaptıklarını dile getiren Erdoğan, 79 senede yapılan 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol uzunluğuna 15 senede 19 bin 500 kilometre ilave bölünmüş yol yaptıklarını bildirdi.

"Kılıçdaroğlu, bundan haberin var mı"

Türkiye'deki 83 karayolu üzerine 229 yeni tünel daha ilave ettiklerini belirten Erdoğan, "Haberin var mı Kılıçdaroğlu?" diye sordu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde daha önce hiç olmayan hızlı tren hatlarımızın uzunluğu şimdi bin 213 kilometreyi buldu. Haberin var mı Kılıçdaroğlu? Yakında yeni hatlarla daha da uzayacak. Mevcut 26 havaalanımızın üzerine her biri gayet modern bir şekilde inşa edilmiş 29 havaalanı daha ilave ettik. Marmaray gibi, Avrasya Tüneli gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi, Osmangazi Köprüsü gibi, Ilgaz Tüneli gibi, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gibi dev projelere biz imza attık ve hayata geçirdik. Haberin var mı Kılıçdaroğlu? İstanbul'un yeni havalimanı başta olmak üzere pek çok önemli proje şu anda devam ediyor. Yeni havalimanın inşallah önümüzdeki yılın sonuna ilk etabı bitecek ve yılda 90 milyon yolcu kapasitesiyle hizmete girecek. Ekonomide, buraya iyi dikkat et, sen bundan da anlamazsın, senin vergici olman filan beni pek ilgilendirmiyor... Ekonomide biz geldiğimizde Türkiye'nin IMF'ye olan borcu 23,5 milyar dolardı. 2013, Türkiye'nin IMF'ye borcu yok. Kılıçdaroğlu, bundan haberin var mı? Biz bir daha IMF'den borç almadık. Göreve geldiğimiz Merkez Bankasında döviz ve altın olarak sadece 28 milyar dolar rezervimiz vardı. Bunu 136 milyar dolara kadar çıkardık. Şu anda 117-120 milyar dolar arasında seyrediyor. Ey Kılıçdaroğlu, duy duy. Kulağın var duymazsın, gözün var görmezsin, ağzın, dilin var hakkı hakikati konuşamazsın. Adeta 5 sente muhtaç Türkiye'yi yılda ortalama 13 milyar dolar doğrudan uluslararası sermaye yatırımı yapılan bir ülke haline bu iktidar getirdi."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title