Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Ormancılık Çalışmalarında da KKTC'nin Yanında

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) her konuda olduğu gibi ormancılık çalışmaları hususunda da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) desteğini sürdürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) her konuda olduğu gibi ormancılık çalışmaları hususunda da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) desteğini sürdürüyor.

Bu çerçevede KKTC ile imzalanan "Ormancılık Alanında Yardım ve İşbirliği Protokolü"nün devamında hazırlanan Ormancılık Faaliyetleri Eylem Planı (2014-2018) kapsamında Türkiye, 2 milyon 360 bin fidanı toprakla buluşturdu.

2 milyon 360 bin fidan toprakla buluşturuldu

KKTC'nin yüzde 23'lük kısmının ormanlık alan olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Türkiye olarak bu ormanların korunması, bakımı ve artırılması hususlarında KKTC'ye desteklerimizi sürdürüyoruz. KKTC ile imzaladığımız protokol çerçevesinde hazırlanan eylem planı ile bugüne kadar ada da 12 bin 757 dekar alanda 2 milyon 360 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bu fidanların bir bölümü ise gelir getirici türlerden oluşuyor. Böylece bu fidanlar dikildiği bölgedeki vatandaşlara gelir kaynağı da olacak" diye konuştu.

KKTC'deki ormancılık faaliyetlerinin sadece açık alanlardaki ağaçlandırma ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Geçitköy Barajı etrafına bir mesirelik alan tesis ediyoruz. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Lefkoşa'da yaptırılmakta olan Hala Sultan Külliyesi'nin peyzaj ve uygulama projesini yürütüyoruz. Diğer yandan KKTC'de önemli bir dini ziyaret yeri olan Hz. Ömer Türbesi'nde de ağaçlandırma çalışmalarımız bulunuyor" değerlendirmesini yaptı.

Geçitköy mesire yeri yüzde 70'e ulaştı

Geçitköy mesire yerinin yapım çalışmalarının yüzde 70 seviyesine ulaştığının altını çizen Prof. Dr. Eroğlu, "Bu çerçevede kır lokantası, kır kahvesi, ibadethane, büfe, yöresel ürünler satış yeri, ilk yardım binası gibi üst yapı tesislerinin kurulum işlemleri büyük ölçüde bitirildi. Yapımı devam eden diğer işlerin de tamamlanması ile bu mesirelik alan hizmete alınacak" açıklamasını yaptı.

Hala Sultan Külliyesi'ne 2 bin 850 adet fidan dikildi

Hala Sultan Külliyesi'nde 20 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesi yapıldığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bu düzenlemenin yapılabilmesi için Türkiye'den 10 dikim işçisini burada görevlendirdik. Bu işçilerimiz külliye bahçesinde 10 günlük süre içinde çeşitli türlerde 2 bin 850 adet fidanı toprakla buluşturdu" dedi.

Hz. Ömer Türbesi etrafındaki kayalar parçalanarak fidan dikildi

Hz. Ömer Türbesi etrafında da çalışmalar yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bu türbe kayalık bir arazide bulunuyor. Buralarda kayaları parçalayarak dikim çukurları açtık. Daha sonra ise bu çukurları organik toprak ile takviye ettik ve ülkemizden gelen fidanları buralara diktik. Hz. Ömer Türbesi'nde 700 metrelik yeşil kuşak ağaçlandırmasını tamamladık" diye konuştu.

Eylem planı çerçevesinde KKTC'ye 1 adet ekskavatör, 1 adet arazöz, 3 adet pick up ve ormancılık ile yangınla mücadelede kullanılabilecek birçok malzeme ve ekipmanın hibe olarak verildiğini ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, "Her daim KKTC'nin yanında olduk bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title