Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve diğer kurumlar ile 2003-2011 yılları arasında Sandıklı'da dev yatırımlara imza attığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve diğer kurumlar ile 2003-2011 yılları arasında Sandıklı'da dev yatırımlara imza attığı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, içme suyu, sulama suyu, eğitim, sağlık, tarım ve çevre gibi pek çok alanda yeni tesisler inşa edilen Sandıklı'da en çok yatırım Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla 2003-2011 yılları arasında Sandıklı ilçesinin de nasibini fazlasıyla aldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Tamamlanan Karacaören Göleti ve YAS Sulama Şebekesi 4. kısım projesi ile toplam 5 bin 370 dekar arazi sulanmıştır. Sandıklılı vatandaşların talepleri üzerine Veysel Eroğlu'nun yapılması için talimat verdiği ve 21 bin dekar araziye su sağlayacak Kestel Barajı tamamlanma safhasına gelmiş olup sulama şebekesi ise hızla devam etmektedir. Yine Dutağaç Göleti ve Sulaması, Kargın Göleti ve Sulaması ile Örenkaya Göleti ve Sulaması'nın çalışmaları hızla devam etmektedir. İlçe halkının hasretle beklediği ve Bakan Eroğlu'nun bizzat takip ettiği, 14 bin 930 dekar araziyi sulayacak olan Yavaşlar Barajı'nın proje yapımına bu yıl içinde başlanacaktır."

Açıklamada taşkın koruma faaliyetlerinde ise Çiğiltepe Köyü, Çambeyli Köyü, Ballık Kasabası, Örenkaya Kasabası, Hamamçayı Islahı, Yavaşlar Kasabası'nın taşkın koruma tesislerini inşa eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bu bölgeleri taşkın zararlarına karşı koruduğu ifade edilirken, ayrıca Kızılca Köyü, Menteş Kasabası, Yunus Emre Mahallesi taşkın koruma tesislerinde ise çalışmalar devam ettiği bildirildi. Ağaçlandırma faaliyetlerinde ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Sandıklı'da 2003-2011 yılları arasında 80 bin 680 dekar alan ağaçlandırılarak, 1 milyon 505 bin adet fidanın dikildiğine yer verilen açıklamada, "Bir adet kent ormanı, 6 adet piknik ve mesire yeri, 7 adet köy ormanı ile 8 adet şehitler ormanı tesis edilmiştir" denildi.

Sandıklı'da, Afyonkarahisar ve çevre illerin fidan ihtiyacını karşılayacak, yılda 13 milyon fidan üretme kapasitesine sahip Sandıklı Sorkun Fidanlığı'nın kurulduğuna yer verilen açıklamada, şu sözler yer aldı:

"Vatandaşlarımıza alım garantili fidan üretimi yaptırılmış ve kendilerine ek gelir sağlanmıştır. Orman köylerinde yaşayan 39 aileye 181 bin 380 TL ferdi kredi verilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Sandıklı ilçesine 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kurulmuştur. Çevre ve altyapı projeleri için 23 adet projeye toplam 4 milyon 148 bin 444 TL maddi destekte bulunulmuş ve 1 adet çöp toplama aracı hibe edilmiştir. Bütün bunların yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun istek ve takipleri neticesinde İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Sandıklı'da daha pek çok yatırım gerçekleştirilmiştir. TOKİ vasıtasıyla 2 etap halinde toplam 480 adet konut ile cami ve ticaret merkezi inşa edilmiştir. Sandıklı Termal Huzurevi'nin inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. Eğitim alanında ise; Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi ve pansiyonu ile Ahmet Yumak Anaokulu eğitim öğretime açılmıştır. Ayrıca 1 adet ilköğretim okulu yapımı için çalışmalar hızla devam ederken 5 adet ilköğretim okulu için de ek derslik yapılacaktır."

Sağlık alanında Sandıklı Devlet Hastanesi'ne 84 yataklı ek blok yapılarak hizmete alındığı, 25 yataklı ameliyathane ve diyaliz ünitelerinden oluşan binanın ise inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Bir adet sağlık ocağı ve bir adet ambulansın da ilçeye kazandırıldığı kaydedilen açıklamada, vatandaşların resmi işlemlerini rahat yaptırabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü, Adalet Sarayı, PTT Hizmet Binası ve Pasaport Şubesi'nin hizmete açıldığı aktarıldı.

Ulaşım alanında Türkiye'nin kavşak noktası durumunda olan Afyonkarahisar ve Sandıklı'nın çok önemli hizmetler aldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Afyonkarahisar-Sandıklı arasında 45 kilometrelik

Sandıklı-Keçiborlu arasında 68 kilometrelik bölünmüş yol tamamlanarak hizmete alınmıştır. Sandıklı-Dazkırı-Denizli arasında bulunan demiryolu hattının Afyonkarahisar il sınırları içerisinde kalan 45 kilometrelik kısmının yenileme çalışmaları 2012 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Tarım ve hayvancılık alanında Sandıklılı çiftçilerimiz desteklenmiş ve yeni istihdam alanları geliştirilmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Sandıklılı çiftçilerimize 2003-2011 yılları arasında toplam 44 milyon 275 bin TL zirai destek verilmiştir. Ayrıca toplam 163 bin 300 metrekare alanda 3 adet teknolojik sera kurularak üretime başlanmış ve 186 kişiye iş imkanı sunulmuştur. İl Özel İdaresi tarafından köylerin altyapısını güçlendirmek için 393 kilometre yol, 39 adet içme suyu tesisi, 6 adet sulama tesisi ile 39 kanalizasyon şebekesi tamamlanmıştır. Köylere toplam 238 bin 143 metrekare parke taşı döşenmiş, 46 köye çocuk oyun alanı yapılmış ve bir adet itfaiye aracı hibe edilmiştir."

Yatırımlarla ilgili Bakan Eroğlu'nun değerlendirmesi ise şöyle: "Sandıklı'da yaptığımız yatırımlarla adeta destan yazdık, hemşerilerim yaptığımız yatırımları biliyor ve bizleri takdir ediyorlar. Bizler de Afyonkarahisar'ımızın her bir köşesine hizmet etmek gayesiyle durmadan ve yorulmadan çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Karacaören Sandıklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title