Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "5 Adet Tesisin Yatırım Bedeli 38 Milyon TL'yi Buluyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "5 adet tesisin yatırım bedeli 38 milyon TL'yi buluyor"HAKKARİ - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 96 milyon TL'lik 18 müjdeyle geldiği Hakkari'de 5 adet tesisin temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu : "5 adet tesisin yatırım bedeli 38 milyon TL'yi buluyor"

HAKKARİ - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 96 milyon TL'lik 18 müjdeyle geldiği Hakkari'de 5 adet tesisin temelini attı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen temel atma merasimi ve orman köylülerine sertifika dağıtım törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat ile kurum amirleri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'in ardından kürsüye çıkan Bakan Veysel Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilecek 2 adet taşkın koruma tesisi, 2 adet ulaşım yolu ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin temelini atmak üzere toplandıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Hakkari programı kapsamında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 adet ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bir adet tesisin temelini atacağız. Toplu temel atma merasimi ile temeli atılacak 5 adet tesisin yatırım bedeli ise 38 milyon TL'yi buluyor. Program kapsamında Hakkari'de 7 aileye gelir getirici tür ve 4 aileye Orköy sertifikası vereceğiz. Temelini atacağımız tesisler ile 6 mahalle ve 1 köy taşkın zararlarından korunacak. 13,6 kilometre yol, 1 adet köprü ve 34 menfez inşa edilerek vatandaşların ulaşım yolu sağlanacak. Ormancılık projeleri ile de Hakkari'de ormanlık alanlar artırılarak toprak muhafazası sağlanacak" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, temel atma töreninin ardından orman köylülerine sertifikalarını dağıttı. Vatandaşlara ücretsiz olarak badem ve ceviz fidelerinin dağıtıldığı programın ardından Bakan Eroğlu, helikopterle Yüksekova ilçesine geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Veysel Eroğlu Orhan Toprak Hakkari AKM Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title