Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da (1)

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Türkiye üzerinde son yıllarda oyunlar oynanmaya çalışıldığını kaydederek, "Diğer ülkeler Türkiye'nin"...

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye üzerinde son yıllarda oyunlar oynanmaya çalışıldığını kaydederek, "Diğer ülkeler Türkiye'nin büyümesini istemeyebilir. Ama içimizdekilere ne oluyor? Doğrusu anlamakta zorlanıyorum. Maksadımız bu milleti hak ettiği yere taşımaktır" dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, kent için ayrıca 5 tane yatırım müjdesi de verilirken, törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve parti yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda parti üyesi katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu bayramın buruk karşılandığını kaydederek, "Mısır'ın hali perişan. Suriye, Filistin ve Afganistan da bunlara örnektir. Buralarda Müslümanlara zulüm ediliyor. İnşallah bu bayramlar Allah'ın rahmeti ve merhameti ile İslam alemindeki sıkıntıların kapanmasına vesile olur. Başbakanımız özellikle Mısır konusunda dik durdu. Batının bile darbe diyemediği Mısır'a Başbakanımız gür sesiyle 'bu darbedir, millet sandıkla getirdiğini sandıkla götürür' diyerek dik duruşunu gösterdi. İnşallah Mısır'da ve İslam dünyasında bu sıkıntılar son bulacak" diye konuştu.

"MAKSADIMIZ BU MİLLETİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIMAKTIR"

Dünyada Türkiye ile birlikte Müslüman toplumların son yıllarda yaşanan gelişmelerle önemli bir dönemeçten geçtiğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Türkiye üzerinde çok duruyor ve oyun oynamaya çalışıyorlar. Bu milleti yok etmek için dün de olduğu gibi bugün de çeşitli isimler altında büyük bir oyun oynanıyor. Taksim meselesi de bunlardan birisidir. Ancak millet dik durdu, Başbakanımız dik durdu. IMF'ye ve 70 semte borcumuz olsun kimse bizle ilgilenmez. Ekonomisi ile dünyaya sesini duyuran bir başbakanımız var. Diğer ülkeler Türkiye'nin büyümesini istemeyebilir. Ama içimizdekilere ne oluyor? Doğrusu anlamakta zorlanıyorum. Maksadımız halistir. Maksadımız bu milleti hak ettiği yere taşımaktır" ifadelerini kullandı.

"2014 YILI ÖNEMLİ SEÇİMLERİN OLACAĞI YIL OLACAK"

Türkiye'de çok büyük hizmetler yapıldığını, dünyadaki ekonomik krize rağmen büyümesini devam ettiren nadir ülkelerden birisi olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pek çok Avrupa ülkesi eksi yönde büyümeye başladı. Türkiye dünyadaki ekonomik krize rağmen büyümesini devam ettiren nadir bir ülkedir. IMF'ye 23,5 milyar dolar borç ödendi. Faizler aşağıya çekildi. Nereden nereye. Şimdi önümüzde iki önemli seçim var. 2014 yılı önemli seçimlerin olacağı yıl. Bizim burada yükselişimizi muhakkak devam ettirmemiz lazım. Dolayısıyla 1. husus vatandaşa yaptığımız bütün hizmetleri anlatmamız gerekiyor."

AFYONKARAHİSAR-ESKİŞEHİR ARASINA BÖLÜNMÜŞ YOL MÜJDESİ

Törende açılış konuşmalarının ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler tarafından, Afyonkarahisar için toplam maliyeti 69 milyon TL'yi bulan 5 yatırım müjdesi açıklandı. Açıklanan müjdeler arasında yer alan merkez Işıkla Göleti ve sulaması ile 4 bin 140 dekarlık tarım arazisine su temin edileceği ve yatırımın 11 milyon 700 bin TL olduğu, önümüzdeki yıl bitirilmesinin planlandığı kaydedildi. Diğer bir gölet ve sulama müjdesi ise Bolvadin ilçesi Kemerkaya beldesine verildi. Bu proje ile de 4 bin 170 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağı ve 16 milyon 450 bin TL'ye mal olacağı ve beldedeki çiftçilere yıllık 3 milyon 300 bin TL'lik gelir artışı sağlayacağı aktarıldı. Eğitim alanında da müjdelerin verildiği törende, kent merkezinde içerisinde anaokulunun, 200 kişilik pansiyonu ve spor salonunun da bulunacağı 24 derslikli Kız Teknik Meslek Lisesi'nin inşa edileceği bildirildi. Bir başka eğitim yatırımının ise merkez Güvenevler Mahallesi'nde 4 milyon 580 bin TL'ye mal olacak olan 24 derslikli ortaokul olduğu kaydedildi.

Afyonkarahisar'ı Eskişehir'e bağlayan karayolunun bölünmüş yol olacağını dile getiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, "Yıl sonuna kadar 7 kilometrelik kısmı tamamlanacaktır. Toplam 36 kilometrelik bölünmüş yol çalışması olan bu projenin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Maliyeti yaklaşık 25 milyon TL'dir" dedi.

Öte yandan Bakan Eroğlu, 6 yıl içinde verdiği müjde sayısının 90'a ulaştığını da söyledi.

Bakan Eroğlu buradaki programının ardından, memleketi Şuhut ilçesinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılmak üzere kentten ayrıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title