Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Osmaniye'de."Teröre Karşı Bütün Güvenlik Güçlerimiz Bir Strateji...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

"Teröre karşı bütün güvenlik güçlerimiz bir strateji değişikliği yaptı. Biliyorsunuz şu anda her tarafta, inlerinde aranıp etkisiz hale getiriliyorlar" dedi.

Bakan Eroğlu, Osmaniye Valiliğini ziyaretinde, bahçeye defne fidanı dikti.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Osmaniye'ye 26 yatırım müjdesiyle geldiğini, 2013 yılında kente 51 milyon 321 bin liralık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Orman Genel Müdürlüğünün Osmaniye'de 28 bin dekar alanda yaptığı ağaçlandırma çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlayacağını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Osmaniye'de bal üretimini hızlandırmak, canlandırmak amacıyla bal ormanı kuracağız. Malum daha önce kanunda bir madde varmış. 'Hayvanlar ormana giremez' diye. Arıcılar da 'arılar ormana giremez' diye böyle bir değerlendirme yapmış. Şimdi biz bütün Türkiye'de 107 tane bal ormanı kurduk. Dünyada bal üretiminde beşinci sıradaydık, ikinci sıraya yükseldik. Dolayısıyla arıcılığı ve bal üretimini Osmaniye'de de canladırmak istiyoruz. Nasıl ki defneden, ceviz ve bademe kadar köylüye destek veriyorsak şimdi de bal ormanları kuracağız."

Orman Yasası'yla mağdur durumdaki birçok kişinin problemlerinin çözüldüğünün altını çizen Eroğlu, Zorkun Yaylası'nda da bu tarz durumda olanların sıkıntılarının giderildiğini söyledi.

- Şemdinli'deki çatışma-

Eroğlu, bir gazetecinin Şemdinli'de meydana gelen çatışmayı hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyoruz. Terörle mücadele devam ediyor, devam edecek. Bu toprakların bir karışını hiç kimseye veremeyiz, vermeyiz. Çünkü bu toprakları kanla aldık. Bayrağımızın rengi kanımızın rengi, dolayısıyla bu şanlı bayrak 778 bin kilometrede ilelebet dalgalanacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu minarelerde ezanlar ilelebet okunacak. Sesini hiç kimse kesemez. Dolayısıyla diyoruz ki tek millet, tek bayrak, tek vatan diye her zaman bunu ifade ediyoruz. Teröre karşı bütün güvenlik güçlerimiz bir strateji değişikliği yaptı. Biliyorsunuz şu anda her tarafta, inlerinde aranıp etkisiz hale getiriliyorlar. Bunu biliyorsunuz. Artık dağlarda rahatça gezemiyorlar. Bu arada şehitlerimiz oluyor yüreğimizi yakıyor."

Eroğlu, daha sonra Valilikte il koordinasyon toplantısına katıldı.

Muhabir: Tuğba Temir / Anıl Bağrık

Yayıncı: İbrahim Uyar - OSMANİYE

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Şemdinli Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title