Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Muğla'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün temeli atılan Dalaman Ovası Sulaması işi tamamlandığında Dalaman Ovası'nda 121 bin 240 dekar arazinin zirai sulamaya açılacağını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün temeli atılan Dalaman Ovası Sulaması işi tamamlandığında Dalaman Ovası'nda 121 bin 240 dekar arazinin zirai sulamaya açılacağını bildirdi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Muğla'da bulunan Bakan Eroğlu, Muğla Atatürk Spor Salonunda düzenlenen törende 20 tesisin temelini attı.

Törende konuşan Eroğlu, Muğla'nın yüzölçümünün önemli bir kısmının ormanlarla kaplı olduğunu, koruma alanları da oldukça fazla olan ili sık sık ziyaret ettiğini ve kendisini Muğla'nın milletvekili gibi hissettiğini dile getirdi.

Kente büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Bugün 388 milyon liraya mal olacak 20 tesisin temelini atıyoruz. Bu tesisler arasında en önemlisi Dalaman Ovası Sulaması. Bu tesis tamamlandığında Dalaman Ovası'nda 121 bin 240 dekar zirai arazi sulamaya açılacak ve bu bölgedeki çiftçilerimize yıllık 133 milyon 364 bin lira gelir artışı sağlayacağız." dedi.

Muğla'da ormanlık alanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanma kararı verdiklerini ifade eden Eroğlu, bununla ilgili 33 eylem planı hazırladıklarını kaydetti. Ormanları arıcılara açtıklarını belirten Eroğlu, bal üretiminin merkezi haline gelen Muğla'da bal ormanları kurduklarını anlattı.

"Muğla'yı uçurmamız lazım"

Muğla'ya yeni müjdelerle geldiğini dile getiren Eroğlu, "Daha önce Muğla'ya 954 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek 107 müjde vermiştim. Bu müjdelerden 66'sı tamamlandı, 41'i devam ediyor. Onlar da en kısa sürede hizmete sunulacak. Buraya yine heybem dolu geldim. Muğlalılara 168 milyon liralık 17 müjde daha veriyorum. Böylelikle Muğla'ya toplam maliyeti 1 milyar 122 milyon lira olan 124 müjde vermiş oluyoruz." diye konuştu.

Doğal güzelliklerine rağmen Muğla'nın turizmden hak ettiği payı alamadığına değinen Eroğlu, bunun tanıtım eksikliğinden kaynaklandığını vurguladı.

Eroğlu, "Muğla'da her yıl 8-10 milyon zengin turisti konuk edebilmek için projeler yapalım. Bu konuda büyük bir hamle geçekleştirmek istiyoruz. Bununla ilgili master plan hazırladık. Geldiği zaman 10 bin dolar bırakacak turist istiyoruz, 500 dolara her şey dahil gelen turist istemiyoruz. Muğla'yı uçurmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından aralarında Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk'ün de bulunduğu protokol üyeleriyle butonlara basarak tesislerin temel atma işlemini gerçekleştirdi.

Spor salonunun bahçesine fidan diken ve vatandaşlara fidan dağıtan Eroğlu daha sonra orman yangınında zarar gören Zeytinköy Mahallesi'ne gitti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Veysel Eroğlu Dalaman Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title