Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Hükümetinin İzmir'e büyük yatırımlarda ve hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Hükümetinin İzmir'e büyük yatırımlarda ve hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Eroğlu, bu kuruluşlara büyük önem verdiklerini, fikirlerini, önerilerini, eleştirilerini dikkate aldıkları belirtti.

Kentin milletvekili adayı olmanın heyecanını ve gururunu yaşadığını ifade eden Eroğlu, İzmir'deki pek çok tesisi inşa ederek hizmete açtıklarını söyledi. Hizmetlerinin sayılamayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Hükümetimiz İzmir'e geçen yıl sonuna kadar 30 milyar liralık iş yapmış. Bu dönemi geçmişle mukayese ettiğimizde, onların bugüne kadar yaptığının 7-8 katı kadar iş yapılmış durumda. Zaten mukayese yapmam mümkün değil. İzmir adeta unutulmuş bir il gibiydi. Muazzam bir potansiyeli var fakat harekete geçirilememişti" diye konuştu.

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığının ilk yıllarında, Küçük Menderes Havzası'ndaki çiftçilerin talepleri üzerine 10 yıl önce temeli atılan Beydağ Barajı'nın bitirilmesi talimatını verdiğini dile getiren Eroğlu, yapılan incelemelerde bölgenin durumunun içler acısı olduğunu belirlediklerini ifade etti. Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bazı vatandaşlar Küçük Menderes Ovası'nın elden çıkmaya başladığını, 250 metrelik kuyulardan tuzlu su çektiklerini ve arazinin çoraklaştığını, Demirköprü Barajı'nın 3 katı kadar enerji çekip faturasını ödemek zorunda kaldıklarını söylüyorlardı. Bölgede bir baraj, bir gölet, bir dere ıslahı bile yoktu. Vatandaş kendi kuyusuyla sulamaya gayret ediyordu. 10 yıl önce temel atılmış bir Beydağ Barajı vardı, öyle kalmış... Ama Allah'a şükür 76 yılda bitecek olan Beydağ Barajı'nı 28 ayda bitirdik. Çok büyük bir Ergenli Barajı var, geçen hafta temelini attık. 2018 yılı 6 Mayıs'ta saat 10.59 da 102 metre yüksekliğindeki dev barajı bitireceğiz. Bu taahhütnameyi dün Sayın Cumhurbaşkanımıza teslim ettik."

Eroğlu, İzmir'i katılımcı bir anlayışla yönetmek istediklerini, kent için büyük hayallerinin olduğunu anlatarak, "Cumhurbaşkanımız hedefi 2071 olarak gösterince biz de artık diyoruz ki 'Malazgirt Zaferi'nin bininci yılına kadar problem olmayacak şekilde su ihtiyacını, baraj, gölet ne istiyorsanız çözeceğiz' şeklinde bir hedef koyduk. Buna yönelik planlamalarımızı yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Gördes Barajı'ndan su getirdiklerini, Ödemiş'te Rahmanlar Barajı'nın yapımının sürdüğünü, Çeşme'nin su sorununu çözecek Kara Reis Barajı'nın temelini haftaya atacaklarını kaydeden Eroğlu, sulanmayan arazi bırakmayacaklarını, programlarındaki 36 baraj ve göletin çoğunun inşasına başladıklarını bildirdi.

Kenti "gıda üretim ve ihracat üssü" haline getirmeyi planladıklarını belirten Eroğlu, deniz turizmi potansiyelini doğayla birleştirerek 12 ay turist çeken bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Eroğlu, "Doğa turizmi imkanları hazırlayacağız. Bir de yat limanı inşa edeceğiz. Ardından serbest turizm ticaret merkezi oluşturmayı planladık, 5-6 yer arasında en uygununu seçeceğiz. İzmir'e gelince en az 10 bin dolar bırakacak turist bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Beydağ İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title