Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bilecik'te (3)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İlkokuldan beri keşke 'Okul bahçelerinde ağaç olsa' diye kendim hasretle arzu ederdim, özlemle beklerdim. Benim okuduğum okulun bahçesinde hiç ağaç yoktu. Keşke bir 'Orman Bakanı olsaydım, bütün okulları ağaçlandırırdım' diye düşünmüştüm. Yıllar sonra nasip oldu. Ağaçların önemi çok büyük" dedi.

Eroğlu, "Okullar Hayat Olsun" adlı proje kapsamında Bilecik 700. Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ile bütün okulları ağaçlandırmak için protokol imzaladıklarını kaydetti.

Gittikleri okulları ağaçlandırdıklarını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Benim okuduğum okul böyle güzel bir okul değildi. Bahçesinde hiç ağaç yoktu. İlkokuldan beri keşke 'Okul bahçelerinde ağaç olsa' diye kendim hasretle arzu ederdim, özlemle beklerdim. Sizin gibi okuldayken, keşke bir 'Orman Bakanı olsaydım, bütün okulları ağaçlandırırdım' diye düşünmüştüm. Yıllar sonra nasip oldu. Ağaçların önemi çok büyük. Türkiye'de şu ormanlar olmasa Türkiye çöl olur. O bakımdan ağaçları sevmemiz lazım. Bu ağaçlar havadaki karbondioksiti alıyor, havaya oksijen veriyor, havayı temizliyor."

"Küresel iklim değişikliği ile bilinen bir problem var. Dünyada çok sayıda yakıt varken karbondioksit havaya veriliyor" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Metan gazları, diğer gazlar, sera gaz dediğimiz gazlar, havaya verilince atmosferde böyle sera gibi bir tabaka oluşuyor. Buna çare olarak ormanları çoğaltmamız lazım çünkü ormanlar havadaki karbondioksiti alıp havaya oksijen veriyor. Bu yüzden küresel iklim değişikliğinde en büyük mücadeleyi biz ağaçlandırmada yapıyoruz. Son 10 yılda 3 milyar adet fidanı toprakla buluşturduk. Bütün okulları ağaçlandıracağız. Orman işletme şefliklerimiz en az 10 okulun bahçesini ağaçlandıracak."

Öğrencilerden ağaçlara sahip çıkmalarını isteyen Eroğlu, "Fidanları parasız veriyoruz ama kurutursanız fidan başına 5 lira para alacağız" diye konuştu. Bunun üzerine öğrenciler, Bakan Eroğlu'na fidanları kurutmama sözü verdi.

Daha sonra öğrencilerle birlikte fidan diken Eroğlu, öğrencilere fidan dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title