Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dünyada büyük bir yarış var. Bu yarışta gençlerine ve öğrencilerine çok değer veren milletler kazanır. Sevgili çocuklar, dünyadaki bu yarışta, 2023 yılı hedefi var, 2035, 2053 hedefleri var." dedi.

Bakan Eroğlu, çeşitli programları kapsamında geldiği Afyonkarahisar'da, cuma namazını İmaret Camisi'nde kıldı.

Hayatını kaybeden Afyonkarahisarlı iş adamı Özer İnce için düzenlenen cenaze törenine katılan Eroğlu, daha sonra Cumhuriyet İlkokulu'ndaki 2016-2017 eğitim-öğretim yılı dönem sonu karne dağıtım törenine iştirak etti.

Bakan Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet İlkokulu'nun kentin yüz akı olduğunu, eski Cumhurbaşkanlardan Ahmet Necdet Sezer, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın da bu okuldan mezun olanlar arasında yer aldığını belirtti.

Çocuklara büyük düşünmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunan Eroğlu, bugünün çocuklarının gelecekte çok büyük işler başaracağını ifade etti.

"Kendinize bir hedef koyun"

Geleceğin cumhurbaşkanları ve bakanlarının bu çocuklar arasından çıkabileceğini anlatan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Değerli bilim adamları, büyükelçiler, valiler, belediye başkanları aranızdan çıkacak. Kendinize bir hedef koyun. Hedefi olmayan gerçekten yüksek hedeflere imzasını atamaz. Dolayısıyla sizlerden beklentim, büyük düşüneceksiniz. Kendinizi en azından bir bakan olarak, sağlık bakanı olabilir, benim bakanlığım olabilir. Koltuklar sürekli bizde kalacak değil. Dünya bile geçici. Anneler, babalar, siz de çocuklarınıza büyük hedefler gösterin. Büyük hedef gösterirseniz çocuk ona göre çalışır. Dünyada büyük bir yarış var. Bu yarışta gençlerine ve öğrencilerine çok değer veren milletler kazanır. Sevgili çocuklar, dünyadaki bu yarışta, 2023 yılı hedefi var, 2035, 2053 hedefleri var."

"İstanbul'un fethinin 600. yılı kutlanırken sizler inşallah şanlı bayrağımızı daha da yükseğe taşıyacaksınız" diyen Eroğlu, öğrencilerin buna hazır olmasını istedi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'de karne alan öğrenci sayısının Avrupa'daki pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğuna dikkati çekerek, "Bu öğrencilerle gurur duyuyoruz. Özellikle anneler ve babalar, bu duyguları, bu ruhu vermenizi istiyorum. Vatana, millete faydalı birer evlat olmaları için gayret edin. Çünkü her şeyin temelinde anne vardır. Çocuğa ruhu anne verir. Sizlerden de bunu bekliyoruz. Sevgili çocuklar yaz ayını boşa geçirmeyin. Ben ilkokul, ortaokul ve lise yıllarında okuduğum kitapları şimdi okuyamıyorum. Çünkü gitgide zaman çok daralıyor, meşguliyetler artıyor. Sizlerden beklentim, bol bol kitap okuyun." diye konuştu.

Ardından karneleri dağıtan Eroğlu, sohbet ettiği öğrencilere gelecekte ne olmak istediklerini sordu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Necdet Sezer Veysel Eroğlu İlker Başbuğ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title