Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

" Türkiye, dünyada borç yükü olarak en iyi durumda olan, enflasyon canavarını yenen, paradan 6 sıfır atan bir ülke olarak gittikçe büyüyor, daha da büyüyecek" dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramların tüm milletin birlik beraberliğine ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını dileyen Bakan Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın selamını Afyonkarahisar halkına ileterek, Türkiye'nin muhteşem bir yükseliş yaşadığını, bunun bazı çevreleri rahatsız ettiğini ve bu çevrelerin terör örgütünü maşa olarak kullandığını söyledi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolunun birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmekten, güçlü olmaktan geçtiğini kaydeden Eroğlu, AK Parti Hükümeti'nin bunun için gereken her şeyi yaptığını vurguladı.

'Bu bayrak, bu topraklarda ilelebet dalgalanacak, kimsenin şüphesi olmasın" diyen Eroğlu, terörle mücadelede strateji değişikliği yaşandığını daha etkin bir mücadele başlatıldığını, teröristlerin inlerinde vurulduğunu, dağlarda artık askerlerin, özel harekat polislerinin bulunduğunu anımsattı.

Terör örgütünün Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de düşmanı olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "Terör örgütünün amacı belli, Kürt halkı için değil, Türkiye'nin yükselişini önlemek için çaba harcıyorlar, birilerinin piyonu oluyorlar. Türkiye'nin önünü kesmek için yabancı ülkeler her türlü girişimi yapıyor" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında hükümetin gayretiyle Türkiye'nin çok önemli noktaya geldiğini bildiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Merkez Bankası'nın kasasında geçen bayramda açıkladığımda 90 milyar dolar para vardı. Banka yetkilileri bakanlar kuruluna brifing verdi. Dünya ülkelerinin borç yükünü anlattı. Bugün kasasında 120 milyar dolar var. Amerika'nın, Almanya'nın GSMH'nın yüzde 96'sı yüzde 100'ü borç. Türkiye'nin borcu yüzde 37'ye indi. Türkiye, dünyada borç yükü olarak en iyi durumda olan, enflasyon canavarını yenen, paradan 6 sıfır atan bir ülke olarak gittikçe büyüyor, daha da büyüyecek.

Borçlarımızı ödemekle Merkez Bankası'nın kasasını doldurmakla yetinmedik, sağlıkta, eğitimde bir çok alanda büyük dönüşüm sağladık. Modern hastaneler kurduk, isteyen istediği yerden ilacını alıyor. Dünyadaki en iyi sağlık sistemi Türkiye'de. Amerika'dan da Avrupa'dan da iyi. Geçmişte Türkiye'de toplanan verginin yüzde 87'si faiz ödemesine gidiyordu. Kalanla cari giderler ödeniyor, yatarım yapılamıyordu. Hortumlanan paralar da cabası. Devlet yüzde 63 faizle borçlanıyordu. Bugün enflasyon canavarı yok edildi, yıllık faizler tekli hanelere düştü. Bizim büyük hedeflerimiz var. Millet için varız, AK Parti millet için gece gündüz çalışan bir parti."

Türkiye'nin 2023 hedefinin bulunduğunu, ihracatı 500 milyar dolara, kişi başına milli geliri 25 bin dolara yükselterek, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı amaçladıklarını anlatan Eroğlu, Başbakanın 2071 hedefini, büyük düşünemeyen, önünü göremeyen, yarının hesabını yapamayanların anlamalarının mümkün olmadığını belirterek, "Artık hedef 2071. Muhalefet, 50-100 yıl geriden gelmeye devam etsin. Milletin kızıl elması var. Şanlı bir milletin evlatları olarak büyük düşünmeye mecburuz. Hedefi gerçekleştirmek de hepimizi üzerine vecibedir" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim bütçesinin 40 milyar lira olduğunu, 65 milyar liraya çıkacağını, güçlü bir eğitim sistemiyle, tüm dünyayla yarışır gençler yetiştirileceğine dikkati çeken Eroğlu, gençlere güvendiklerini söyleyerek,

"Bazıları güvenemiyor, 'bunlar mı seçecek-' diyor. Evet onlar seçecek, biz de bu makamlarda kazık çakmayacağız, bayrağı bizden daha iyi taşıyacak gençlere bırakacağız" dedi.

Eroğlu, "Kıbrıs'a hayat suyu verecek olan 3 tesisin birden temelini attık. Dünyada örneği olmayan bir proje, Anamur'da inşa edilecek, barajdan su boru hattıyla deniz kenarına, oradan 250 metrede askıda, 80 kilometre denizde ilerleyerek Kıbrıs'a ulaşıyor. 1.1 trilyon liralık asrın projesini hayata geçirdik. Zafer Havalimanı'nı, sabah habersiz denetledim. Çalışmalar bitmiş, çevre yol düzenlemeleri yapılıyor. Başbakanımızın programı dahilinde açılışı 15 Kasım'da yapılacak" diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'de kalkınmanın, demokrasinin teminatı olduğunu savunan Eroğlu, Türkiye'de ekonomik istikrarın siyasi istikrarla sağlandığını, siyasi istikrarı da halkın sağladığını söyledi.

Afyonkarahisar'a her bayram olduğu gibi bu bayramda bir çok yatırımınla geldiklerini, 42 açılış, 14 temel atmayı gerçekleştireceklerini açıklayan Eroğlu, Afyonkarahisar'a dini ve milli bayramlarda müjdeyle geldiklerini, Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle de 6 müjde açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Afyonkarahisar Milletvekili Halil Sait Açba da, bayramı buruk yaşadıklarını, yakın gelecekte bu burukluğun ortadan kalkmasını ümit ettiklerini belirtti.

Türkiye'yi birilerinin rahat bırakmadığını, bunlar arasında terörün bulunduğunu ve yakın zamanda terörle daha etkin mücadele sürdürüldüğünü, kökünün kazınacağını söyledi.

Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de, terörün can yakmaya devam ettiğini, komşularda acı ve gözyaşı yaşandığını, bayramın Türk milletine ve dünyaya barış, huzur getirmesi dileğinde bulundu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bayramdan sonra TBMM'nin en önemli gündem maddesinin "Büyükşehir Yasası" olduğunu, belediyeler açısından bir çok değişikliğin söz konusu olduğunu, çok yakından takip ettiklerini bildirerek, önümüzdeki dönemlerde Türkiye'nin yerel yönetimler açısından yeni bir dönem yaşayacağını kaydetti.

Programda, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı da sinevizyon aracılığıyla partililere iletildi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün'le birlikte yatırımları şöyle sıraladı:

"3 bin 960 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak, 15 milyon liraya mal olacak ve bölgede 2 milyon 400 bin lira gelir artışı sağlayacak Çay Karamık Barajı ve Sulaması projesi. 2 milyon 121 bin liraya mal olan ve 400 günde tamamlanacak Şuhut Adalet Sarayı. 1 milyon 230 bin liraya mal olacak 15 derslikli Merkez Işıklar İlköğretim Okulu. 1440 dekar tarım arazisini sulayacak, 3 milyon 890 bin liraya mal olacak ve çiftçinin yıllık 1 milyon lira gelir artışını sağlayacak Kızılören Göleti ve Sulaması. 6 milyon liraya mal olacak, 2013 yılında tamamlanacak Sinanpaşa Hükümet Konağı. 1 milyon 950 bin liraya mal olacak, 400 günde tamamlanacak İscehisar Adalet Sarayı."

Programa katılan Kütahya Dumlupınar İlçe Belediye Başkanı Derviş Kavak, ilçelerinin büyümesinin Afyonkarahisar'la bütünleşmesine bağlı olduğunu dile getirerek, Bakan Eroğlu'ndan bu konuda yardım istedi.

Etkinliğe, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile partililer katıldı.

Muhabir: Ekip-Serdar Yılmaz

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title