Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da."Ak Parti Olmasaydı Türkiye Bu Noktaya...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de 10 yıldır önemli bir değişim sürecinin yaşandığını belirterek, "AK Parti olmasaydı Türkiye bu noktaya ulaşamazdı. Çünkü ekonomik istikrar için mutlaka siyasi istikrar gerekir. Her şeyi buna borçluyuz" dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde, bayramların milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesinde önemli yeri olduğunu söyleyerek, Türkiye'ye ve İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'de son 10 yılda önemli değişimlerin yaşandığını, Türkiye'nin bölgesinde lider, başı dik bir ülke haline geldiğini ve büyümede Çin'in ardından dünyada 2. sırada yer aldığını anlatan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası'nın kasası tam doldu, Başbakan'ımız 100 milyar dolar sınır aşma hedefi vermişti, şu anda 103 milyar dolar var. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi, 'verelim' dedik. Geçmişte biz bu acıyı çok çektik, IMF heyeti devlet başkanı gibi karşılanır, istediklerini dikte ettirir, ayrılırdı. Başbakan'ımız, IMF ile masaya oturduğunda, 'büyük bir milletiz, başımız dik. ya bizim söylediklerimizi kabul edersiniz ya da IMF'siz yolumuza devam edeceğiz' dediğinde, bazı çevreler kriz olduğunu IMF'siz yola devam edilemeyeceğini söylemişti. Biz devam ettik, IMF'e borcumuz önümüzdeki nisan ayında bitiyor. Bunlar tüm Türkiye'nin, 75 milyonun gurur meselesi."

Türkiye'de yaşanan değişimlerden örnekler veren Bakan Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini hatırlattı.

"Muhalefetin rüyasında göremeyeceği devasa yatırımlar yaptık" diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bolu Tüneli bir örnek; yıllarca yapılamadı, bunun gibi kaç tünel yaptık. Bunu teşkilatımıza borçluyuz. AK Parti dünyadaki en büyük siyasi organizasyondur. Hanım üyelerimizin sayısı 3 milyona, toplam üye sayımız 7 milyona ulaştı. AK Parti olmasaydı Türkiye bu noktaya ulaşamazdı. Çünkü ekonomik istikrar için mutlaka siyasi istikrar gerekir. Her şeyi buna borçluyuz. Türkiye'deki her 2 kişiden biri AK Parti'ye oy verdi, gerisi de AK Parti namzedi. Afyonkarahisar da oy oranında Türkiye ortalamasının üzerinde."

-Afyonkarahisar-

Türkiyedeki dönüşümün, Afyonkarahisar'da da yaşandığını, hayal edilemeyen yatırımlar yapıldığını aktaran Eroğlu, bu yıl 5-6 kurumun yaptığı yatırım toplamının 4 milyar lirayı aştığını ve bunun bir rekor olduğunu vurguladı.

İldeki bazı yatırımlardan örnekler veren Eroğlu, "Su sorunu vardı, en modern içme suyu arıtma tesisi yatırımlarıyla bugün 700 bin kişiye yetecek suyumuz var. Afyonkarahisar'da şimdiye kadar 20 baraj, gölet, sulama tesisi temelini attık 64 adedi daha yatırım programında. Yeralltı sularının tamamen modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon lira ayırdık, 230 dekar arazi için sulama tesisi oluşturacağız. Baraj yapılmadık ilçe belde kalmayacak. Afyonkarahisar gıda üretim ve ihracat merkezi olacak. Bu yıl da ihracattaki büyümeyle zirveyi yakaladı. Afyonkarahisar termal turizmin Türkiye'deki başkentiydi, teşviklerle dünyadaki başkent oldu" ifadelerini kullandı.

Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü kutlamalarına kadar Afyonkarahisar'da bulunduğunu, bu sürede 25 tesisin temelinin atımını yaparak 90 milyon liralık dev yatırım yapacaklarını bildiren Eroğlu, "Ankara'dan heybemiz dolu geldik" dedi.

Afyonkarahisar'da Akarçay'ın lağım çukuru halinde olduğunu, hastane tıbbi atıkları ve çöplerin düzensiz depolandığını ifade eden Eroğlu, ilde 67 ilçenin ve beldenin katı atıklarının depolandığı ve çöp gazından elektrik üretimi yapan tesis kurulduğunu söyleyerek, "Artık çocuklarda salgın hastalıklar azaldı. Artık çöp merkezi başta tüm atık sular toplanarak, dünyanın en ileri atık su biyolojik arıtma tesisinde arıtarak Akarçay'a geri döndürülüyor. Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'ye örnek belediyecilik hizmeti sergiliyor. Muhteşem bir Afyonkarahisar'ı gelecek nesillere hazırlamanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

-5 günde 90 milyon liralık yatırımın temeli atılacak-

Afyonkarahisar'da her bayram müjde vermeyi adet haline getirdiklerini 2007 yılından bu yana 4 dini, 3 resmi bayramda toplam 73 müjde verdiklerini hatırlatan Eroğlu, Ramazan Bayramı için de 3 müjdelerinin olduğunu, ayrıca 5 günde 90 milyon liralık yatırımın temelinin atılacağını vurguladı.

Zafer Haftası kutlamalarında da 3 müjde açıklayacaklarını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Zafer Haftası etkinliklerinde de burada, şehitler diyarı Afyonkarahisar'da olacağız. Zafer Bayramı'nızı da kutluyorum. Bu topraklar şehitler diyarı, cumhuriyetin temelinin atıldığı topraklar. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah bu terör belasının üstünden hep birlikte geleceğiz. Bu vatan kolay kazanılmadı, kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Bayrağımız ilelebet bu topraklar üzerinde dalgalanacak, kimsenin şüphesi olmasın."

Daha sonra Bakan Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ürün ve Açba, birlikte Afyonkarahisar için 3 müjdeyi şöyle açıkladı:

"-Çıkrık Göleti ve Sulaması Tesisi: 300 dekar tarım arazisi sulamasında kullanılacak tesis 2 milyon 800 bin liraya mal olacak.

-Tıbbı Bitkiler Merkezi: Zafer Ormanı içerisinde kurulacak ve 30 bin metrekare alan üzerine 2 milyon liraya mal olacak tesiste, tıp ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere 500 bitki türü yetiştirilecek.

-Çay Eber Regülatörü ve Sulaması Tesisi: 1320 dekar araziyi sulanmasını sağlayacak olan tesis, 1 milyon bin liraya mal olacak ve Kasım 2013'de hizmete açılacak. Tesisin hizmete girmesiyle çiftçinin yıllık 1 milyon 800 bin lira gelir artışı hedefleniyor."

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title