Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yeni hükümet sistemiyle birlikte hem yürütmenin başındaki cumhurbaşkanı hem de Meclis'teki milletvekillerimiz aynı anda seçilecek. Dolayısıyla yürütmedeki iki başlılık ortadan kalkacak. Başbakanlık artık yok. Sadece yürütmenin başında cumhurbaşkanı." dedi.

Eroğlu, Kütahya'nın Simav ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde, 1923'ten günümüze hükümetlerin ömrünün ortalama 16-17 ay olduğunu belirtti.

Bazı hükümetlerin daha kısa süreyle görevde kaldığını anlatan Eroğlu, "4,5 ay, 45 günlük hükümetler bile var. Kısa ömürlü hükümetler döneminde köklü yatırımları, barajları, hastaneleri istikrarsızlık nedeniyle yapmak değil." ifadesini kullandı.

Halk oylamasında vatandaşlardan istikrar için "Evet" oyu beklediklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Hatırlarsınız hemen hemen bütün cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar arasında sürtüşme olmuştur. Bakın rahmetli İnönü ile Recep Peker arasında bir tayin meselesinden sürtüşme oldu paramız hemen bir devalüasyon yüzde 110 değer kaybetti. Bakın bir basit sürtüşme. Celal Bayar ile Menderes arasında sürtüşme. Daha yakına gelelim Sayın Sezer, rahmetli Ecevit'e Anayasa kitapçığı attı ve bir gecelik faiz kaça çıktı biliyor musunuz yüzde 7 bin 500'e. Ekonomik kriz, 22 banka battı. Bunun faturasını kim çekti, bu parayı 22 bankanın aşağı yukarı 80 milyar dolarlık faturasını kim ödedi. Millet ödedi." diye konuştu.

"Başbakanlık artık yok"

O dönemde döviz olmadığı için Türkiye'nin IMF'ye borçlandığını aktaran Eroğlu, "IM'nin borcunu da kim ödemek durumunda kaldı? Bunlar hep cumhurbaşkanı ile başbakanın arasındaki sürtüşmenin neticesinde oldu. Rahmetli Demirel, 'kızım' diye getirdiği Çiller ile o kadar sürtüştüler ki artık ayyuka çıktı 'elimden gelse bunu pencereden atarım' diye söyledi." dedi.

Eroğlu, cumhurbaşkanı ve başbakan arasında yaşanan olumsuzlukların ekonomik krizlere, istikrarsızlığa neden olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Artık buna son vermek lazım. Şimdi yeni hükümet sistemiyle birlikte hem yürütmenin başındaki cumhurbaşkanı hem de Meclis'teki milletvekillerimiz aynı anda seçilecek. Dolayısıyla yürütmedeki iki başlılık ortadan kalkacak. Başbakanlık artık yok. Sadece yürütmenin başında cumhurbaşkanı. Şu anda cumhurbaşkanından hesap sormak mümkün değil. Yeni sistemle cumhurbaşkanı artık yürütmenin başı olduğu için ona hesap sorulabilecek. Ben şahsen cumhurbaşkanı olsam böyle bir sistem istemem. Yetkim var, sorumluluk yok."

"Parlamenter sistemle yürümüyor bu işler"

Eroğlu, Türkiye'nin geleceği, milletin istiklali ve istikbali için sistem değişikliğinin elzem olduğuna işaret ederek, şu görüşlerini paylaştı:

"Düşünün ABD'de kaç başkan geldi, aşağı yukarı biri hariç hepsi süresini tamamlamış. İstikrar var, dolayısıyla ABD de büyümüş. Biz dünyanın 16. ekonomisine sahibiz. Bu yüzden büyük Türk milletine bu yakışmaz. Bizim çok daha ileri noktalarda olmamız lazım. Bu da yeni bir sistemle mümkündür arkadaşlar. Mevcut parlamenter sistemle yürümüyor bu işler. Bu yüzden büyük hedefler için ne diyeceğiz? Büyük hedeflerin gerçekleşmesi için 'evet' diyeceğiz. Allah'ın izniyle 2023, 2053, 2071 hedefleri için kararımız 'evet' inşallah. Milletimizin kararının başımızın üzerinde yeri var."

Ege Bölgesi'ne 27 milyar liralık yatırım

Bakan Eroğlu, Ege Bölgesi ve Kütahya için çok önemli projeler hazırladıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "O bölge senin bölgen. O bölgede de gelişim, kalkınma projesi hazırla" dediğini, bunun üzerine bir yıllık bir çalışma sonucu "Ege Gelişim Projesi"nin ortaya çıktığını anlattı.

Eroğlu, 2019 yılı sonuna kadar 27 milyar 985 milyon liralık Ege bölgesine yatırım yapılacağını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama diyeceksiniz ki Kütahya'da ne yapılacak? Kütahya'da 3 büyük yerleşim merkezinin içme suyu sorununu 2060 yılına kadar çözüyoruz. Kütahya'nın tamamına 62 baraj ve gölet inşa ediyoruz. 112 dereyi ıslah ediyoruz. Yetti mi? Yetmedi. Aşağı yukarı 168 bin dekar alanda ağaçlandırma ve 30 bin dekarda erozyon kontrolü. Burada erozyon çok fazla topraklar kayboluyor. Ayrıca 115 bin fidan toprakla buluşacak burada. Yani Kütahyamızı, Simav'ı çiçek gibi yapacağız Allah'ın izniyle. 3 şehir ormanı... Burası şifa diyarı. Kütahya'yı organik şifalı bal üretim merkezi haline getirmek istiyoruz. Planladık, tam 18 bal ormanı kuracağız. Size paranız yoksa para vereceğiz, yeriniz yoksa yer vereceğiz."

Eroğlu, Kütahya programı kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan ve inşa edilecek olan 15 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Kütahya Simav Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title