Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yeşil Yol'u her bakımdan destekliyorum.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yeşil Yol'u her bakımdan destekliyorum. Çevreci bir yoldur. Talimat verdik yol boyunca ağaçlar dikilecek." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, çeşitli programlara katılmak için geldiği Rize'de, Valiliği ziyaret etti.

Vali Erdoğan Bektaş'tan kentle ilgili bilgi alan Eroğlu, son dönemde Karadeniz'de sel ve heyelanların yaşandığını hatırlatarak, küresel iklim değişikliğine bağlı anlık yağışların arttığını söyledi.

Tedbirlerin daha yoğun şekilde alınması gerektiğini belirten Eroğlu, derelerden ziyade heyelanların tehlikeli olmaya başladığını, bazen çığ tehlikesi olduğunu, bütün kurumların koordinasyon halinde bir havzanın tamamını baştan sona inceleyerek yapımı için çalışma grubu tesis edildiğini ifade etti.

Eroğlu, artık çalışma yürütürken derenin 500 yıllık debisini değil bin yıllık debiyi dikkate alarak, hesaplayarak çalışma yaptıklarını belirtti

Rize'ye yapılan yatırımlar

Rize'ye bir önceki gelişlerinde 25 müjde ile geldiklerini aktaran Eroğlu, "Şimdi 337 milyon liralık 31 müjde ile geldik. Böylece Rize'ye 56 tane müjde vermiş oluyoruz. DSİ'ye burada büyük iş düşüyor. DSİ 20 tane proje ile önde gidiyor. Orman teşkilatımız heyelana sebep olan alanlarda çalışma yapacak. Hükümet olarak 14 yılda Rize'ye 9 milyar lira yatırım yapmışız." diye konuştu.

Bütün kurumların büyük önem ile çalıştığını aktaran Eroğlu, "Bizim ise yaptığımız en büyük yatırım 47 dereyi ıslah ettik. Islah edilecek çok şey var. Bir şehir, bir bal, yedi mesire ormanı yaptık. Orman köylülerine gelir kapısı açtık. Bir milli park ve 4 tabiat parkı ile tabiat turizmini canlandırdık." şeklinde konuşu.

Rize için tabiat turizmi master planı hazırladıklarını vurgulayan Eroğlu, "Burada kalıcı ciddi para bırakacak master planı hazırladık. Biz Rize'yi dünya turizmine açmak istiyoruz. Özellikle havaalanı inşa edildikten sonra Rize'nin potansiyeli çok yüksek. Cumartesi günü, Rize-Artvin arasına yapılacak olan havaalanı projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı imzaya açıldı. Onun da müjdesini vereyim. Ben de buraya gelmeden sevinçle imzaladım." açıklamasında bulundu.

Eroğlu, bir gazetecinin "Ayder Yaylası'ndaki 249 bina hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen kimse yıkımını üstlenmiyor. Kaçak yapılarla ilgili bir şey yapacak mısınız? şeklindeki soruyu, şöyle yanıtladı:

"Artık derme çatma kaçak yapılarla bu iş olmaz. Yöresel mimariye uygun evler yapılabilir ve pansiyonculuk geliştirilebilir. Milli parklar içerisinde gelir getirici olmalı. Orman köşkleri gelen insanları rahatlatacak, turizme açılacak, beton yığını olmayan butik oteller alanlar yapalım. Düzenli bir şey yapalım. Maksadımız burayı cazip hale getirmek, vatandaşı zarara uğratmak değil. Gelir seviyesini artırmak için çalışmalıyız. Kaçak yapı yaparak bir noktaya varılmaz."

Yeşil Yol Projesi

Bir gazetecinin "Uzun bir aradan sonra Yeşil Yol'da yeniden çalışma başlatıldı ve yine karşı çıkanlar oldu. Bazı gözaltı olayları yaşandı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Eroğlu, "Yeşil Yol yaylaları birbirine bağlıyor. Ağaç falan yok. Orman Genel Müdürümüz burada. Yeşil Yol için kesilen ağaç kaç tane? 100 tane belki ağaç yok." dedi.

Yolun duble devlet yolu olmadığını aktaran Eroğlu, şunları söyledi:

"Yol 7-7,5 metre genişliğinde iki arabanın yan yana geçebileceği yol. Yan taraflarını da ağaçlandıracağız. Ağaçlarla yeşil bir yol üstünden geçecek. Yaylaları birleştirecek. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Zaten mevcut yollar var. Mevcut yollar üzerinden gidiyoruz. Gidip bir görsünler. Ezbere değil, karşı çıkmak için görmeden bilmeden, kasıtlı olarak karşı çıkılıyorsa ona söyleyeceğim bir şey yok. Samimi olan arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum, gelin bir bakın. Orada ağaç var mı? Mevcut yolu ıslah ediyoruz, düzeltiyoruz. Rahat şekilde gelen turistlerin vatandaşların yaylalarına ulaşmasına gezmelerine imkan verecek bir iyileştirme çalışması yapılıyor. Yeşil Yol'u her bakımdan destekliyorum. Çevreci bir yoldur. Talimat verdik yol boyunca ağaçlar dikilecek."

Eroğlu, HES'ler yüzünden derelere girilememesi ile ilgili ise "Rize'de dereler vahşi dere olduğu için dereye girilmemesi gerekiyor. Hidroelektrik santral olsa da olmasa da böyle bir sorun var. Arzu eden olursa dere ıslah çalışmaları kapsamında dere kenarlarına yüzme havuzları gibi selde etkilenmeyecek cepler yapabiliriz." şeklide konuştu.

Eroğlu, daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşen koordinasyon toplantısına başkanlık yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Erdoğan Bektaş Veysel Eroğlu Karadeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor? Magandalar kadın sürücüye saldırdı! Kadın sürücüye neden saldırdılar? Magandalar tutuklandı mı? Olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title