Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin, "Dün orada alçak bulutların hakim olduğu şeklinde bilgi geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin, "Dün orada alçak bulutların hakim olduğu şeklinde bilgi geldi. Fakat komutanların 'nasıl olsa Skorsky güçlü bir helikopter, gideriz' diye düşündüklerini tahmin ediyorum." dedi.

Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, tarihi Taş Medrese'de Valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Törende konuşan Eroğlu, terörün ülkede 1970'li yıllardan beri devam ettiğini belirterek, terörle mücadelede hükümetin kararlı oluğunu, sınır boylarında bekleyen askerleri, polisi ve korucuları yürekten kutladığını bildirdi.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelenin devam edeceğini ifade eden Eroğlu, "Şu anda karşımızda 3-5 terörist yok. Bunun da bilinmesinde fayda var. Türkiye güçlendikçe, ülkemizi parçalamak, bölmek veya gelişmesinin önüne geçmek için bu tür hareketler oluyor. Bazı ülkeler de onlara silah veriyor." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, teröre karşı yürüttükleri mücadelenin boyutunun büyük olduğunu vurgulayarak, ülke insanının birlik, beraberlik ve kardeşliği daha da pekiştikçe, büyük hedeflere doğru yelken açtıkça terörün de sona ereceğini belirtti.

Eroğlu, bayramın birlik beraberlik kardeşliğe vesile olmasını dileyerek, Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Ordu'daki sel ve heyelan -

Eroğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ordu'daki sel ve heyelanla ilgili bir soru üzerine Bakan Eroğlu, bölgede metrekareye 160 kilogram yağış düştüğünü vurgulayarak, "Türkiye'de yılda düşen yağışın neredeyse üçte biri, oraya 24 saatte düştü. Esasen bir can kaybı yoktu ama maalesef bir vatandaş evinin önündeki menfezi temizlerken yanlışlıkla dereye düşmüş." ifadelerini kullandı.

Bir vatandaşın da yol kenarındaki menfezin yıkılması sonucu yaşamını yitirdiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Çok üzüldük. Bir yol kenarındaki ev yıkılmış maalesef. Bu tür şeylerde dere kenarına taşkın alanına ev yapmak da çok yanlış bir şey. Bütün ekipler şu anda orada, Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Ben de yakinen takip ediyorum. Dün DSİ Genel Müdürümüzle, bölge müdürüyle birlikte konuları ele aldık. Şu anda iş makineleri çalışıyor ama istinat duvarları gibi bazı yıkılan yerler var. Onları da arkadaşlar yıldırım hızıyla yapacak. Geçmiş olsun diyorum. Bu tür aşırı yağışlar zaman zaman oluyor. Küresel iklim değişikliği sebebiyle birden bire bir yılda,3 ayda yağacak olan yağış bakıyorsunuz 24 saatte düşüyor."

Giresun'da askeri helikopterin düşmesi

Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında dün üst düzey askeri yetkilileri taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili başka bir soru üzerine Bakan Eroğlu, "Dün orada alçak bulutların hakim olduğu şeklinde bilgi geldi. Fakat komutanların 'nasıl olsa Skorsky güçlü bir helikopter, gideriz' diye düşündüklerini tahmin ediyorum." dedi.

O bölgeyi çok iyi bildiğine dikkati çeken Eroğlu, "Alucra ile Yağlıdere arasından ben çok geçtim. Alçak bulutlar, çok büyük miktarda sis yapıyor. Hatta bir seferinde de biz eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile birlikte o bölgede helikoptere bindik. İnanır mısınız vadide sağa gitsek dağa çarpacak, sola gitsek dağa çarpacak. Yükselemiyoruz, aşağıya inemiyoruz. Yani büyük bir ölüm tehlikesi atlattık. Yoğun sis oldu." ifadelerini kullandı.

Alçak bulutlar olduğu zaman bir risk meydana geldiğini aktaran Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye düştü? Nasıl düştü? Bunun sebepleri araştırılıyor ama meteorolojide, orada alçak bulutlar ve buna bağlı çok yoğun bir sis olduğu şeklinde bilgi var. Başka sebepler var mı araştırıyorlar. Bu konuda araştırma neticesi bitmeden bir şey söylemem mümkün değil. Durum bu. Hava şartları orada zordu, bunu biliyoruz. Zaten dikkat ederseniz biz bu konuda da meteorolojik bilgilendirme yapmıştık. Özellikle Doğu Karadeniz'de zaman zaman fırtına, yoğun yağışlar, sis olabileceğini daha öncede duyurmuştuk. Hatta ben kendi sitemden, Twitter'dan da hava durumunu bildirmiştim. Tabi onlar bilgi aldı mı almadı mı bilemiyorum şu anda."

Eroğlu, buradaki bayramlaşma töreninin ardından, Huzurevi, Polis Evi, Devlet Hastanesi ve İl Jandarma Komutanlığındaki bayramlaşmalara katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title