Haberler

"Biz Milletimizin Hizmetkarıyız"

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz milletimizin hizmetkarıyız." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz milletimizin hizmetkarıyız. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bizim düsturumuz bu. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Hükumetimizin düsturu bu" dedi.

Eroğlu, Malatya Ramada Otel'de bakanlığının il koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de siyasi istikrarın ekonomik istikrarı getirdiğini belirterek, bunu da AK Parti Teşkilatlarına borçlu olduklarını söyledi.

İstikrarın, AK Parti'nin şevki, gücü ve çalışma heyecanının Türkiye'yi önemli bir yere getirdiğini kaydeden Eroğlu, "Bu büyük destanlar yazılmasa Türkiye bugün çok daha zor durumdaydı. Meteliğe muhtaç durumdaydı. Türkiye 70 sente muhtaç olduğu günleri görmedi mi? Akaryakıt istasyonunda kuyrukta bekleyen kamyonları görmedi mi? Türkiye bunları yaşadı. IMF'ye borcumuzdan dolayı bir IMF memuru geldiği zaman devlet başkanı gibi karşılanıp, onun emir ve talimatlarını hükumetler görmedi mi? Allah'a şükür bu yok artık. Başı dik bir Türkiye var. Merkez Bankasında 136 milyar dolar dövizi olan, IMF'ye borcunu tamamen silen ve IMF'ye 5 milyar dolar borç veren, parasından 6 sıfırı atan büyük bir Türkiye var" diye konuştu.

Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen 12 yılda çok muhteşem, muhalefetin hayal edemeyeceği yatırımlara imza attığını belirterek, bu süreçte Malatya'ya da çok önemli yatırımlar geldiğini söyledi.

Koordinasyon toplantısında yeni talepler aldıklarını bildiren Eroğlu, "Onların hepsine de müspet baktık. Gerekli talimatları verdik. İnşallah Malatya, çok daha güzel olacak. Bu yeni Türkiye döneminde Malatya, yıldızı parlayan en önemli şehirlerden birisi olacak. Bu gelişmeyi de sizler bizzat yaşayacaksınız" dedi.

"Malatya'da, içme suyunda master planı hazırlıyoruz"

Eroğlu, "İçme suyu meselesinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla mutabık kaldık. İnşallah il merkezi ve ilçelerle birlikte büyük bir master planı hazırlıyoruz. Şebeke hariç olmak üzere diğer yatırımları Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü marifetiyle yapalım, dedik. Bir takım büyük projelerle ilgili de çalışmalarımız var. Sadece kısa vadede değil, 2050 yılına kadar su problemi olmayacak şekilde bunu da planlayacağız. Hatta talimat vereyim, 2053 yılı diyelim" diye konuştu.

Eroğlu, aynı zamanda il genelinde önemli sulama yatırımları da yapacaklarını belirtti.

Belediyelere istediği kadar fidanı bila bedel vereceklerini kaydeden Eroğlu, Beydağı'nda ağaçlandırma çalışmasının sürdüğünü, burasının zaman içinde yemyeşil olacağını söyledi.

Kırsal kalkınmayı teşvik etmek istediklerine dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Ormanların yanındaki boş alanları veya mera olarak kullanılan alanları, vatandaşlara gelir getirecek türden ne istiyorsa, ne yetiştirecekse ceviz, badem, Antep fıstığı bunları dikip 3 yıl bakımı, bütün masrafları Bakanlığa ait olmak üzere onları vatandaşlarımıza sertifika vereceğiz. 49 yıllığına kadar bütün gelirler onlara ait olacak. Bugün bir örnek olsun diye bir yerle ilgili 2'şer dönümlük araziyi vatandaşlara teslim ettik. Kura çektik. Parselleri verdik. Onlara da her birisine badem ağaçları dikip teslim ettik. Yine böyle talepler varsa buna da sıcak bakarız. Çünkü biz milletimizin hizmetkarıyız. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bizim düsturumuz bu. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Hükumetimizin düsturu bu. Bu bakımdan bunlara çok büyük önem veriyoruz."

Eroğlu, geçmişte hükumetlerin kısa ömürlü olduğunu dile getirerek, "Bir hükumetin ortalama ömrü 15-16 aydı. 15 ayda bir bakanlığın hangi kapısından girip hangi kapısından çıkacağını öğrenene kadar süre geçiyordu. Hiçbir şey yapılamıyordu. Baktığınız zaman o dönemlerde hep geri kalmışız. Büyüme hızı daima negatif. Dolayısıyla sizlerin çalışmaları çok önemli" ifadesini kullandı.

"Teşkilatımızla büyük hedeflere yelken açacağız"

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Etrafımızda bir ateş çemberi var. Türkiye bu ateş çemberi içinde bir huzur adası adeta. Bu huzur iklimini yaşatmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Bu yüzden sizlerin çalışmaları çok önemli. Hele anayasayı değiştirecek güce ulaştığınız zaman, gerçekten o zaman Türkiye'nin önü çok daha açılacak. Tabii Cumhurbaşkanımız Türkiye'yi bir noktadan aldı bir noktaya getirdi. Şu anda yine başımızda ama cumhurbaşkanı olarak. Şimdi yeni dönemde Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte, inşallah hep beraber teşkilatımızla birlikte büyük hedeflere doğru yelken açacağız."

Eroğlu, daha sonra, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Öznur Çalık'ın İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Servisi'nde yatmakta olan annesi Makbule Bay'ı (78) ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title