Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütünün kimlerden destek aldığını bildiklerini belirterek, "Bu topraklardan bir karış vermeyeceğiz, bu vatan için hepimiz canımızı feda etmeye hazır."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütünün kimlerden destek aldığını bildiklerini belirterek, "Bu topraklardan bir karış vermeyeceğiz, bu vatan için hepimiz canımızı feda etmeye hazır. Herkes, terör örgütünü dolaylı yollardan destekleyenler de bilsin" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşmada yaptığı konuşmada, Şuhut'ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Afyonkarahisar'a ve ilçeye önemli yatırımlar getirdiklerini bildirdi.

Şuhut Kaymakamı'nın, önceki yıllara göre eğitimde önemli ölçüde başarı sağlandığını söylediğini belirten Bakan Eroğlu, bunun nedeninin AK Parti Hükümeti'nin eğitime yaptığı yatırımlar olduğunu kaydetti.

Yurtdışına çıktığında küçük bir harcama için "10 milyon" gibi bir para cebinden çıkardığını ve yabancı ülke paraları karşısındaki değer düşüklüğünün insanın göğsüne bir hançer gibi saplandığını ifade eden Eroğlu, Türk Lirası'ndan 6 sıfırın AK Parti Hükümeti zamanında atıldığını ve Türkiye'nin hızla büyüyen bir ülke haline geldiğini kaydetti.

Eroğlu, "Merkez Bankası'nın kasası dolu, IMF'ye borç verir duruma geldik. Başı eğik bir Türkiye istemiyoruz, bütün dünyada başı dik, masaya yumruğu vurduğunda ses getiren, güçlü, bölgesel güç, küresel güç Türkiye istiyoruz. Türkiye'ye bu yakışır" dedi.

Türkiye'nin de yer aldığı coğrafyada ayakta kalmanın yolunun güçlü olmaktan geçtiğini söyleyen Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"PKK terör örgütü kendi başına mı- Arkasında hangi devletler var bilmiyor muyuz- Ama şunu unutmayın, bu bayrak, bu topraklarda 778 bin kilometrekarenin her bir karışında ilelebet dalgalanacaktır. Bu topraklardan bir karış vermeyeceğiz, bu vatan için hepimiz canımızı feda etmeye hazır. Herkes, terör örgütünü dolaylı yollardan destekleyenler de bilsin. İnşallah Türkiye daha da büyüyecek, onlara da gereken dersi vereceğiz."

Teknolojinin hızla geliştiğini ve Türkiye'nin artık tankını, savaş gemilerini yapar konuma geldiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, "Göktürk uydumuzu uzaya fırlatacağız. Atak helikopterleri yapacağız. Geçmişte silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacının yüzde 22'sini yerli olarak karşılayabiliyorduk, bugün yüzde 60'ını karşılıyoruz. İnşallah 2023'te tüm ihtiyaçlarını yerli kaynaklardan karşılayarak dünyaya savunma ihtiyaçlarını ihraç eden bir duruma geleceğiz. Zırhlı araçları ihraç etmeye başladık. Yeter ki birbirimizi sevelim sayalım" dedi.

Bakan Eroğlu, ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

-"Şehit babası olmak en büyük gurur..."-

Bakan Eroğlu'nun konuşması sırasında "Şehit Nurullah Oymak"ın adının Balçıkhisar beldesindeki baraja verildiğinin hatırlatılması üzerine, şehit babası Sabri Oymak kürsüye gelerek Eroğlu ile tokalaştı ve "Sizinle gurur duyuyoruz" dedi.

Şehidin adının tesisle ilelebet yaşayacağını belirten Bakan Eroğlu ise "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Şehit babası olmak en büyük gurur, şahadet en büyük mertebe. Keşke Allah bize de nasip etse. Şehit babası ve annesi olmak da en büyük rütbedir" ifadesini kullandı.

Bayramlaşmaya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Orman Genel Müdürü Osman Kurtulmuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mutafa Solak, Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Salih Akbaş da katıldı.

Konuşmanın ardından Eroğlu, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Tarkan Demir - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Türkiye Şuhut Yerel Haberler

title