Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yılan hikayesine dönen yatırımlar Türkiye ekonomisine büyük zarar verdi."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yılan hikayesine dönen yatırımlar Türkiye ekonomisine büyük zarar verdi. Biz temel atarken açılış tarihini veriyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu tarafından İzmir Adalet Sarayı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Manisa'da, gün içinde toplam 60 milyon lira maliyetli 6 tesisin temelini attıklarını belirten Eroğlu, "Eskiden temel atılır, unutulurdu. Yılan hikayesine dönen yatırımlar Türkiye ekonomisine büyük zarar verdi. Biz temel atarken açılış tarihini veriyoruz" dedi.

İktidarları döneminde Afyonkarahisar il geneline yaptıkları yatırımları anlatan Eroğlu, "Afyonkarahisar'da yatırımlarımızla destan yazdık. Afyonkarahisar'da sulama yapılabilecek her araziye de su götüreceğiz. Her ilçeye kent ormanı kurma çalışmaları da devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye genelinde 105 bal ormanı kurduklarını kaydeden Eroğlu, dünya bal üretiminde üçüncü sırada yer alan Türkiye'nin bu sayede ikinci sıraya çıktığını, hedeflerinin birincilik olduğunu ifade etti.

Eroğlu, İzmir'de hayata geçirdikleri yatırımlara da değinerek, "İzmir, unutulmuş bir şehirdi. İzmir'e şimdiye kadar yapılmamış yatırımları yaptık" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu'nun da katıldığı etkinlikte, TRT sanatçısı Nuri Esentürk çeşitli yörelere ait türküler seslendirdi. Bakan Eroğlu,zaman zaman türkülere eşlik etti.

Etkinliğin sonunda, Bakan Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Danışman ve protokol üyeleri, federasyonun kuruluş pastasını kesti.

Muhabir: Emre Umurbilir - Seyhan Kurtman

Yayıncı: Fazilet Özer - İZMİR

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title