Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah'a şükür 49 şehre su götürdük."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah'a şükür 49 şehre su götürdük. Şu ana kadar su problemini tamamen çözdük. 41 milyon vatandaşımıza ilave su verdik. Şu anda Türkiye'deki her su içen 2 vatandaştan birisi bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor" dedi.

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'nın Bozkır ilçesine gelen Eroğlu, Bozkır Barajı Şantiye alanında düzenlenen toplu temel atma törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2002 yılında IMF'ye muhtaç, gelecek ayın memur maaşlarını ödeyememenin endişesiyle çalmadık kapı bırakmayan bir ülke durumunda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin artık ekonomisinin daha sağlam temeller üzerine oturduğunu anlatan Eroğlu, "Ekonomimiz dünya sıralamasında 16. sıraya yükseldi. Ancak biz büyük bir milletiz. 16. sırada olmak yakışmıyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Hedef 2023. Türkiye, Konya, Bozkır buna hazır" diye konuştu.

Bugün parasından 6 sıfırını atmış, her şeyi değerli, büyük bir Türkiye olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Artık küresel güç Türkiye var. Onun mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye'de her yer şantiye. Bölünmüş yolları, havaalanları, hızlı trenleriyle durmadan yatırımlar yapılıyor. TOKİ, 30 yılda 40 bin konut yaptı ama bu dönemde 9 yılda 522 bin tane konut yaptı. Şimdi 2B'den alınan gelirleri şehirlerin kentsel dönüşümünde kullanacağız. Tüm şehirler depreme dayanıklı, sosyal donatıları, yeşil alanları olan bölgeler haline gelecek."

-"11 milyon dekar araziyi sulamaya açtık"

Bakanlık olarak şu ana kadar bin 128 tesisin açılışını yaptıklarını dile getiren Eroğlu, bunun 206'sının baraj olduğunu bildirdi.

Göreve geldiklerinde birçok şehirde su olmadığını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Allah'a şükür 49 şehre su götürdük. Şu ana kadar su problemini tamamen çözdük. 41 milyon vatandaşımıza ilave su verdik. Şu anda Türkiye'deki her su içen 2 vatandaştan birisi bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor. Her iki fabrikadan biri bizim götürdüğümüz suyla fabrikasını çalıştırıyor. Her 2 dönümden 1 dönümü bizim getirdiğimiz suyla sulamasını gerçekleştiriyor. 11 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. Bu hamlelerimiz artarak devam edecek."

Türkiye'nin kurak bir bölgede olduğunu, bu coğrafyanın yağış konusunda zengin olmadığını dile getiren Eroğlu, Türkiye'de 2008 yılında büyük ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını anımsattı.

-Ceviz ve badem ormanları kurulacak-

Bu seferberlik kapsamında Belçika'nın yüzey alanına yakın alanı ağaçlandırmaya, bozuk orman alanlarını ıslah etmeye söz verdiklerini anlatan Eroğlu, şunları ifade etti:

"23 milyon dekarlık alanda çalışma yapıyoruz. Bu yıl sonuna kadar inşallah bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar tam 20 milyon dekarlık alanda ağaçlandırma çalışmamızı tamamladık. Yıl sonuna kadar hedefimizi aşacağız. Böylece 2 milyar adet fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Türkiye'de ağaçlandırılmadık alan bırakmayacağız. Bu ormanları aynı zamanda gelir getirici olarak köylülere tahsis edeceğiz. Ceviz ormanları, badem, bal ormanları kuracağız. Tıbbi ve aromatik bitkileri üretip, ihracatını gerçekleştireceğiz. Bu projeyi de bu coğrafyada başlatıyoruz. Masrafı bakanlıktan geliri köylüye. Badem, ceviz ne yetişecekse kuracağız. Çünkü biz bu milletin hizmetkarıyız."

Eroğlu, Konya'ya hükümet olarak büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Konya'ya geçen yıl sonuna kadar 9 milyar liralık yatırım yapıldığını, bu yıl yapılacaklar ile birlikte kente 10 milyar liralık yatırım yapılmış olacağını söyledi.

-"Sizlere hizmet etmek bizim için büyük mutluluktur"-

Temeli atılacak 15 tesisin Konya'ya bereket getireceğini belirten Eroğlu,

"Geçmişte bir gölet temel atmasına bakanlar kurulu gelirdi ama zamanında bitmezdi. Şimdi biz bir çırpıda 15 dev tesisin temelini atıyoruz. Bunları da zamanında bitireceğiz. Bunları tamamladığımızda Konya bambaşka olacak. Sizlere hizmet etmek bizim için büyük mutluluktur" diye konuştu.

Eroğlu, ardından protokol üyeleriyle birlikte butona basarak 15 tesisin temelini attı.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Akış, Mustafa Kabakcı, Cem Zorlu ve Mustafa Baloğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temeli atılan tesisler arasında Bozkır Barajı, Hotamış Depolaması, BSA Kanalı 2. kısım, Bağbaşı Barajı Dereiçi ve Bolat Bağlantı Yolu, Damlapınar Baraj Sulaması, Sille Himmet Ölçmen Barajı Sulaması, Meram Yeşiltekke Göleti ve Sulaması, Hadim Yelmez Göleti ve Sulaması, Meram Akşahan Göleti Sulaması, Ilgın Yukarıçiğil Göleti ve Sulaması, Doğanhisar Çınaroba Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Hüyük Göçeri Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Hadim Korualan Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Ilgın Çiğil Melekçayı Taşkın Koruma Tesisi, Ereğli İvriz Barajı Erezyon ve Rusubat Kontrolü bulunuyor.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Türkiye Bozkır Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title