Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bilgisayar kullanan değil, çözüm üreten bir toplum oluşturmak gerektiğini belirterek, "Gençlerimizin üretmesi lazım. Bu nedenle kodlama eğitimi çok önemli. Bu sayede çocuklar kodlamayı, programlamayı, yazılımı öğrenecek." dedi.

Eroğlu, Türkiye Vodafone Vakfınca düzenlenen 7-14 Yaş Arası Kodlama Eğitimi programında, teknolojinin çok hızla ilerlediğini söyledi.

Yakın bir zamanda savaşların robotlarla olacağını ifade eden Eroğlu, "Sistemi kontrol eden, çağın üstünde hedef koyan milletler ayakta kalır, gerisi tarih sahnesinden silinir. Dolayısıyla biz en üst seviyelerde hedeflerimizi kıoymamız lazım." diye konuştu.

"Artık yazılımlara kendimiz hakim olmamız lazım"

Eroğlu, hedefi olmayan milletlerin tarih sahnesinden silineceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bizde çok önemli bir kaynak var; gençler. Bunları çağın gereklerine hatta çağın ötesinde gereklere uygun şekilde yetiştirmemiz lazım. Bunlardan birisi de kodlama eğitimi. Ben Vodafone'yi tebrik ediyorum. Bilgisayar kullanan değil çözüm üreten bir toplum oluşturmamız lazım. Gençlerimizin üretmesi lazım. Bu nedenle kodlama eğitimi çok önemli. Bu sayede çocuklar kodlamayı, programlamayı, yazılımı öğrenecek. Artık her şeyi kendimiz yazmamız lazım. Kapalı sistemler çok yanlış. Artık yazılımlara kendimiz hakim olmamız lazım. Eski Türkiye'de maalesef bütün yazılımlar yabancılar tarafından alınırdı. Hatta kara kutuydu, içine giremezsiniz. Ben İSKİ Genel Müdürü olduğum zaman Fransa'dan kapalı bir sistem almışlar ve öyle bir bağlamışlar ki 'Biz bu sistemi işletmek için her yıl 1,5 milyon dolar isteriz' diyorlar. Sistemi düzeltmek istiyorsunuz hata veriyor, düzeltemiyorsunuz. Adamı çağırıyorsunuz nasıl düzelttiğini bilmiyorsunuz. Sonra onu çöpe attım."

"Türkiye'nin en muhteşem bilgi işlem teknoloji merkezini kurdum"

Çektikleri sıkıntılar üzerine 30 kişilik bir yazılım ekibi kurduklarını anlatan Eroğlu, "O zaman programcı, yazılımcı pek yoktu. Bankalar bizdeki yazılımcıları çekmeye başladı. Bu şekilde 150-200 yazılımcı yetiştirdim. Bizim şu anda bile yazılımcılara çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Gençlerin teknolojik yenilikleri çabuk öğrendiğini dile getiren Eroğlu, "Benim 2 yaşında bir torunum var. Benim bilgisayarı kendisi açıyor, oyunu buluyor. İstediği gibi değiştiriyor, şaşırıyorum. 7-14 yaş arasında bu gençlere kodlama eğitimi yaptırmanız çok faydalı. Bu proje çok önemli. Bunun faydasını göreceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title