Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 466 Milyon Liralık Tesisin Temelini Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 466 milyon liralık tesisin temelini attı

KONYA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Konya'nın Ereğli ilçesinde inşa edilecek olan 466 milyon lira yatırım bedelli Ereğli-İvriz Sağ Sahil Sulama Tesisinin temelini attı.

Ereğli Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen İvriz Sağ Sahil Sulaması temel atma merasimi ile orman mahallelilerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, inşa edilecek tesisin özelliklerine değinerek, "466 milyon TL'ye mal olacak bu tesis ile Ereğli Ovası'nın bereketli toprakları modern sulama sistemiyle buluşacak. 247 bin 200 dekar zirai araziyi kapsayan sulama tesisi için toplamda 650 kilometreden daha uzun boru hattı döşenecek. Tesis tamamlanınca milli ekonomiye yıllık 108 milyon TL katkı sağlanacak, vatandaşımızın yüzü gülecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Veysel Eroğlu, hükümetin yatırımlara devam edeceğini vurgulayarak, "Ereğli gibi bütün yurdu tesislerle donatıyoruz. Konya Ovası Projesi ile büyük bir kalkınma sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Bunu 3 Kasım'da iktidarının 15. yılını kutlayan, güveninizle memlekete istikrar sağlayan AK Parti hükumeti ile başardık. Paramızdan 6 sıfır attık, itibarımız yükseldi. Faiz lobisi vardı. Toplanan verginin yüzde 86'sını faiz lobisi hortumluyordu. Faiz lobisinin hortumunu kestik oraya giden para artık size yatırım olarak geliyor. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Bu hedefler ile milletimiz 21. asra mührünü vuracak" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Veysel Eroğlu, diğer protokol üyeleri birlikte Ereğli-İvriz Sağ Sahil Sulama Tesisi'nin temelini attı. Temel atma merasiminden hemen sonra 10 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye de ORKÖY sertifikası Bakan Veysel Eroğlu tarafından imzalanıp verildi. Programa, Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Hüsnüye Erdoğan, Mehmet Babaoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Ak Parti Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title