Haberler

Orman Köylülerine Kredi Desteği Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projelerin devam ettiği Manisa'da, orman köylülerine 2003 yılından bu yana 16,8 milyon lira kredi desteği verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve vatandaşların gelir düzeylerini artırmaya devam ettiği bildirildi.

Orman Genel Müdürlüğünce bu projelerin devam ettiği Manisa'daki orman köylülerine, 2003 yılından bu yana 16,8 milyon lira kredi desteği verildiği belirtilerek, şöyle devam edildi:

"Sağlanan kredi desteği kapsamında 3 bin 377 aileye güneş enerjisi, 22 aileye kat kaloriferi, 629 aileye süt sığırcılığı, 192 aileye süt koyunculuğu, 4 aileye besi sığırcılığı, 23 aileye seracılık, 5 aileye meyvecilik, 55 aileye bağcılık ve 17 aileye mikro kredi olmak üzere toplam 4 bin 324 aileye 16 milyon 820 bin lira kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Manisa'daki 200 aileye toplam 2 milyon 700 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor."

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerini düşünerek, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını vurguladı.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarına dikkati çeken Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title