Haberler

Orion'da Işıklar Kapandı

Güncelleme:

Orion'da ışıklar daha temiz bir dünya için kapandı.

Orion Alışveriş Merkezi, iklim değişikliğine ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla WWF tarafından düzenlenen Dünya Saati kampanyasına destekledi ve 31 Mart Cumartesi gecesi ışıklarını 1 saat süresince kapattı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Dünya Saati Kampanyası'na bu sene Orion AVM de katıldı. Dünya çapında en büyük küresel hareket olan ve WWF'nin her yıl düzenlediği Dünya Saati uygulaması, küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Trakya'nın ilk alışveriş merkezi Orion, sosyal sorumluluk bilinci ve bölgesinde öncü olma misyonu çerçevesinde Dünya Saati kampanyasına destek verdi ve 31 Mart Cumartesi akşamı ışıklarını kapattı. 20:30 ile 21:30 saatleri arasında süren uygulama ile Orion, bu katılımıyla Trakya çapında yine bir ilke daha imza attı. İnternet sitesi www.orionavm.com.tr 'de ve Facebook üzerindeki Orion Alışveriş Merkezi sayfasında da yoğun bir şekilde kampanyayla ilgili duyurumlar yapıldı ve fotoğraflar paylaşıldı.

İlk olarak 2007 yılında Avustralya'da başlayan Dünya Saati kampanyası, 2009'dan bu yana WWF Türkiye'nin çalışmalarıyla ülkemizde de uygulanıyor. 2011 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün yanı sıra, 267 kurum, 12 valilik, 20'nin üzerinde belediye ve onbinlerce kişi kampanyaya katılmıştı. Dünyada ise kampanyaya bugüne kadar, aralarında Avusturalya'dan Sydney Opera binası, Çin'den Kuş Yuvası Stadyumu, Mısır'dan Giza Piramitleri, Fransa'dan Eyfel Kulesi, Amerika'dan Empire State binası gibi binlerce sembolik yapı ışıklarını söndürerek katılmıştı.

İklim değişikliğinin etkileri

Dünya iklim sisteminde değişikliklere neden olan küresel ısınmanın etkileri en yüksek zirvelerden okyanus derinliklerine, ekvatordan kutuplara kadar dünyanın her yerinde hissediliyor. Kutuplardaki buzullar erirken, deniz suyu seviyesi yükseliyor ve kıyı kesimlerinde toprak kayıpları yaşanıyor.

Yapılan bilimsel çalışmalar, küresel ısınmaya bağlı olarak dünyanın bazı bölgelerinde şiddetli kasırgalar ve taşkınlar, bazı bölgelerde de uzun süreli, şiddetli kuraklıklar ve çölleşme etkisinin yaşanacağını gösteriyor.

Sıcaklık artışlarına paralel olarak orman yangınlarının süresinde ve sıklığında artış yaşanırken kuraklığa bağlı düzenli sulama gerektiren tarım ürünlerinin üretiminde sorunlar olacağı ve bunun sonucunda da birçok bölgede gıda güvenliğinin tehdit altında olacağı öngörülüyor. Orta ve uzun vadede, yaşam alanlarının bozulması ve yaşamın devamlılığı için gerekli olan su kaynaklarının yetersizliğinin insanları göç etmeye zorlayacağı belirtiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title